ARÜ VE BAKÜ KAFKAS İŞ BİRLİĞİNE GİDİYOR

ARÜ VE BAKÜ  KAFKAS İŞ BİRLİĞİNE GİDİYOR

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Bakü Qafqaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saniç ile iş birliği protokolü imzaladı.

 

                Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Bakü Qafqaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saniç ile iş birliği protokolü imzaladı. 
               Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Üniversitesi ve Kafkasya Üniversiteler Birliği'ni Azerbaycan'da tanıtma ve geliştirme çalışmaları kapsamında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de birtakım temaslarda bulundu. Bakü Qafgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saniç'i makamında ziyaret eden Rektör Korkmaz, Ardahan Üniversitesi ve Bakü Devlet Üniversitesi arasında ortak bilimsel araştırmaların yapılması, bilgi ve deneyimlerin paylaşımı, akademik konferans ve seminerlerin düzenlenmesi ve öğrenci-öğretim üyesi değişimlerini içeren ikili protokolü imzaladı. Ardahan Üniversitesi ile eğitimde işbirliği içerisinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakü Qafgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saniç, "Ardahan Üniversitesi'nin Türkiye'de gerçekleştirdiği çalışmaları bizde dikkatle takip ediyoruz. Kafkasya Üniversiteler Birliği gibi önemli bir oluşumun kurulmasına öncülük ettiler. Bu Birliğin kurulmasının Kafkasya coğrafyasına katacağı gücün farkındayız. Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin üye üniversitelerinden biri olmak bizi gururlandırıyor. İlerleyen süreçte hayata geçecek olan 'Mevlana Programı' ile öğrenci ve öğretim üyesi değişimleri sonucunda aramızdaki iş birliğinin gücü daha da artacaktır" dedi. 
             Ardahan Üniversitesi Rektörü ve Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ise, "İlahi değerlerin, vicdani değerlerin, insani değerlerin yaka paça dışarı kovulduğu bu coğrafyada bizler yeniden kalbimizin, vicdanımızın inşasını gerçekleştiriyoruz. Bazen iki ülkenin ya da beş üniversitenin birleşmesi basit bir toplama işleminden daha fazla etkiler yaratabilir. Çok büyük bir sinerji oluşturabilir" ifadelerini kullandı. 
Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin önemini ve birliğin geliştirdiği projeleri anlatan Korkmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
           "Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin üye sayısı her geçen gün artıyor ve artmaya devam edecek. Aynı zamanda, Türkiye Cumhuriyeti'nin maddi ve manevi destekleri ile ilerleyen süreçte Birlik, tıpkı Avrupa'daki Erasmus programına benzeyen 'Mevlana Programı' ile sadece Türkleri değil Gürcüleri, Çerkezleri, Ahıskalıları, Arapları, İranlıları kendi bünyesinde toplayacak. Bu program aslında büyük bir medeniyet programı olacak." 
           Ziyaret sırasında Ardahan Üniversitesi'nin yanı sıra Kars Kafkas Üniversitesi de Bakü Devlet Üniversitesi ile bir işbirliği protokolü imzaladı. Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan yaşadığımız coğrafyanın Türkiye'nin Kafkaslar'a açılan kapısı olduğunu vurguladı. Özcan, "Bu bölgenin enerjisini, bölge insanlarının yararına kullanmamız gerekiyor. Bunun için bu coğrafyanın bu tarzda ortak çalışmalar yapılmasına ihtiyacı var" şeklinde konuştu.