ARÜ ÖĞRENCİLERİ YENİ KAMPÜSÜNDE KARŞILAYACAK

ARÜ ÖĞRENCİLERİ YENİ KAMPÜSÜNDE KARŞILAYACAK

2008 yılında, "Işığa Karışın" sloganıyla kurulan Ardahan Üniversitesi, yeni eğitim sezonunda yepyeni kampüsü, fakülteleri, bölümleri, projeleri, faaliyetleri ve çeşitli olanaklarıyla birlikte öğrencileri

           2008 yılında, "Işığa Karışın" sloganıyla kurulan Ardahan Üniversitesi, yeni eğitim sezonunda yepyeni kampüsü, fakülteleri, bölümleri, projeleri, faaliyetleri ve çeşitli olanaklarıyla birlikte öğrencilerine bu yıl daha farklı bir "merhaba" diyecek.
            Konuyla ilgili açıklama yapan Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Üniversitesi'nin özellikle son bir yılda öğrenci potansiyelini arttırdığını ve üniversitenin kısa sürede muazzam bir gelişme kaydettiğini, "Şu anda 3400 öğrencimiz var. Önümüzdeki yıl bu öğrenci sayımız 4000'e yaklaşacak." sözleriyle belirterek, ARÜ'deki son çalışmalara değindi.
Yepyeni Fakülteler ve Bölümler Açılıyor
          Bilimi rehber edinmiş, insana ve emeğe saygılı, farklılıkları zenginlik kabul eden, geniş vizyona sahip öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini bildiren Rektör Prof. Dr. Korkmaz, bunun için özellikle akademik birimler ve bölümler üzerinde yapılan çalışmaları ve yenilikleri şöyle özetledi: 
         "İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri, Gürcü Dili ve Edebiyatı, Tarih bölümleri gece ve gündüz eğitimleriyle birlikte faaldir. Öte yandan bu sene Rus dilini ve Çerkez dili programlarını açmak için çalışmalarımız sürüyor. Yine bu yıl Coğrafya bölümü açılıyor. Ayrıca Sosyal Bilimler ağırlıklı üniversite olmamıza rağmen
            Mühendislik Fakültemiz faal bölümleriyle önemli bir yere sahiptir. Ayrıca üniversitemizde Güzel Sanatlar ve İlahiyat Fakülteleri, bu yıl açılacaktır.
 
Onun dışında yüksekokullarımız çeşitli projeleri ve faaliyetleriyle dikkat çekmektedir. Özellikle arıcılık, lojistik, turizm ve otelcilik gibi programlarımız revaçtadır."
ARÜ, Öğrencilerini Yeni Kampüsünde Karşılayacak
          Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından büyük övgü alan ve bu yılki en önemli yeniliklerden birini teşkil edecek olan ARÜ'nün Çamlıçatak Mevkii'ndeki yeni yerleşkesi hakkında da bilgi verdi. Yeni kampüse bu yıl Ağustos ayından itibaren taşınacaklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Korkmaz, "Kampüsümüz, Ardahan'ın merkezine 3,5 km mesafede, 3 tarafı ormanla çevrili, su kaynakları olan ve temiz havası, sağlam zeminli, çiçeklerin içinde bir yerdir. Yeni yerleşkemiz gerçekten Türkiye'nin en güzel kampüslerinden biri olmaya adaydır. Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizi yeni kampüsümüzde karşılayacağız." diyerek, Ardahan Üniversitesi olarak bunun mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını dile getirdi.
Modern Yurtlar ARÜ'lü Öğrencileri Bekliyor
          Ardahan Üniversitesi'nin modern biçimde inşa edilmiş erkek ve kız öğrenci yurtları da dikkat çekiyor. Rektör Prof. Dr. Korkmaz, "Öğrencilerimizin barınma sorunları tamamen çözüldü. Hem kredi ve yurtlar kurumunun hem özel yurtların çalışmaları var. Biz de, 200 kişilik bir yurt yaptık yeni kampüsümüze. Şuan o da hazır. Bu sene öğrencilerimizin yurt sorunu olmayacak." diyerek, ARÜ'nün yeni eğitim sezonuna barınma hizmetleri yönünden de hazır olduğuna işaret etti.