www.cildirgoyce.com

ARÜ DOĞALGAZA KAVUŞTU

ARÜ DOĞALGAZA KAVUŞTU

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) tarihi bir adım daha attı. Ardahan’a doğalgazın gelmesinin ardından şehirde ilk olarak ARÜ çevreci ve temiz yakıt olan doğalgazı kullanmaya başladı.

   Ardahan Üniversitesi (ARÜ) tarihi bir adım daha attı. Ardahan’a doğalgazın gelmesinin ardından şehirde ilk olarak ARÜ çevreci ve temiz yakıt olan doğalgazı kullanmaya başladı. ARÜ Çamlıçatak Yerleşkesi’ne verilen doğalgaz için 13 Ocak 2014 tarihinde ARÜ Çamlıçatak Yerleşkesi’nde bir tören yapıldı. 
  Saat 15.00’dan itibaren gerçekleştirilen törene Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Şefaattin Serten, Kars Kargaz Bölge Müdürü Barış Çelik, Vali Yardımcıları, ARÜ’lü Rektör Yardımcıları, çok sayıda akademik-idari personel, öğrenciler ve basın mensubu katıldı.
  Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu törende yaptığı konuşmada, “Ardahan’ın 8 yıldır beklediği doğalgazı ilk defa üniversitemiz aldı ve kullanıyor. Bu gece itibariyle hizmete girdi. Hayırlı olsun herkese. İnşallah bu sene evlerimizde doğalgaza kavuşur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Doğalgazın verildiği yerleşkede ilk ateşlemeyi yapan Rektör Prof. Dr. Korkmaz, "Bu Ardahan’ın dönüm noktasıdır. Ardahan için tarihin değiştiği bir noktadır. Buradan bütün Türkiye gazı kullanıyor ama Ardahan kullanamıyordu. İnşallah bundan sonra Ardahan’ın tamamı bu gazı kullanacak. Üniversitemizin doğalgaz sistemine dönüşümü için yoğun çalışmalar sonunda ödenek çıkartıldı. Bu çalışmayla hem ülke ekonomisine katkı sağlanmış, hem de hava kirliliğinin önlenmesine yönelik önemli bir adım atılmıştır. Bu konuda, Ardahan Üniversitesi kamu kuruluşları içerisinde bir ilki gerçekleştirmiştir. Temiz çevre, temiz toplum ilkesine öncülük eden üniversitemiz ilimiz içinde ilk kez Çamlıçatak yerleşkemizle doğalgaz kullanımına geçmiştir." diye konuştu.
Ardahan  Üniversitesi’nin her geçen gün geliştiğini de belirten Rektör Prof.Dr. Ramazan Korkmaz, "Üniversitemiz kurulduğu günden bu yana fiziki yapılar ve öğrenci sayısı ile her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Gelişen çağın tüm teknolojilerini kullanarak kampüsümüzü Türkiye’nin sayılı Üniversiteleri arasına getiriyoruz. Doğa ile baş başa olan Çamlıçatak yerleşkemizde önce çevreyi düşünerek temiz enerji olan doğalgazı tercih ettik. Doğalgaz yatırımının ardından Üniversitemiz çevreci kimliği ile de bir defa daha ön plana çıkmış oldu" dedi. 
Konuşmaların ardından yeni rektörlük binası önünde gerçekleştirilen törende Ardahan Üniversitesi’nin doğalgazı, katılanların meşaleyi ateşlemesi ile hizmete açılmış oldu. Açılan doğalgaz vanalarının ardından kesilen kurbanlarla doğalgazın üniversiteye ve Ardahan’a hayırlı olması temennilerinde bulunuldu.
Vali Azizoğlu: “Ardahan Üniversitesi Bölgemizin İyi Bir Noktaya Gelmesi İçin Büyük Çaba Sarfediyor”
  Törenin ardından Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi kantinine geçen Vali Seyfettin Azizoğlu ve Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz törene katılan gazetecilere burada bir takım bilgiler verdi. Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, “Ardahan Üniversitemiz 5 yıl önce kurulup bu hale geldi. Bölgemizin iyi bir yere gelmesi konusunda da önemli bir çaba sarfediyor. Ayrıca Kafkas Üniversiteleri Birliği Başkanı olarak sadece Türkiye’de değil Kafkas ülkelerinde ve Asya’da Ardahan Üniversitesi adından bahsettiren konuşulan bir üniversite oldu. Bugün Ardahan’ımız da son 7-8 yıldır büyük çaba gösterilen doğalgazda bu sene itibariyle gelmiş oldu. Üniversite doğalgazı kullanan ilk kamu kurumu olarak öncülük yapmış oldu. Doğalgazın Ardahan’a gelmiş olması Ardahan’a bir sınıf atlatmış oldu. İnşallah Ardahan’a hava alanını da yaparak Ardahan’a bir sınıf daha atlatmış olacağız. Bu hizmetlerin gelmesinde katkısı olan siyasilerimize, bürokratlarımıza, belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 
Rektör Prof. Dr. Korkmaz: “Hedef 2023’te 20 Bin Öğrenciye Ulaşmak”
  Daha sonra Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ise, “ Doğalgazın gelmesi hem üniversite, hem Ardahan hemde bölgemiz için çok büyük avantajlar sağlamıştır. Artık doğalgaz kullanmaya başladık. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımıza buradan teşekkür ediyorum. Ardahan Üniversitesi 5 yılda özgün bir üniversite olma yolunda hızla ilerliyor. Hedef 2023’te 20 bin öğrenciye ulaşmak istiyoruz. Bu önemli günde bizi yalnız bırakmadığınız içinde ayrıca sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.
  Basın açıklamasının ardından Vali Azizoğlu, Başkan Köksoy ve Rektör Prof. Dr. Korkmaz, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi kantinindeki öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti.