ARÜ, SINIRLARI AŞMIŞ HABERİNİZ OLA!

ARÜ,  SINIRLARI AŞMIŞ HABERİNİZ OLA!

Azerbaycan Bakü de düzenlenen Kafkasya Üniversiteler Birliği (KUNİB) 3.Olağan Kuruluna Ardahan ilimizden basın adına katılan biri olarak sizlerle gözlemlediklerimi paylaşmak istiyorum.

          Azerbaycan Bakü de düzenlenen Kafkasya Üniversiteler Birliği (KUNİB) 3.Olağan Kuruluna Ardahan ilimizden basın adına katılan biri olarak sizlerle gözlemlediklerimi paylaşmak istiyorum.
        Ardahan Üniversitesinin tahsis ettiği araçla ve birbirinden değerli insanlarla çok güzel biraz da yorucu bir yolculuk sonrası Bakü'ye ulaştık. Bunu ifade etmeden geçmeyeyim Bakü çok güzel ve ziyaret edilmesi gereken bir şehir.
         Dinlendikten sonra, KUNİB Kongresi için Ardahan Üniversitesi ekibi hummalı bir çalışmaya başladı. Ekibin düzenli, organizeli ve özverili çalışması sonrası tüm hazırlıklar tamamlandı. İki gün sürecek olan Kongre için yapılan hazırlıkların tamamlanmasından sonra ilk gün Azerbaycan Türk Büyük elçiliği tarafından 12 ülke ve yaklaşık 60 üniversite temsilcilerine resepsiyon verildi. Ortam çok güzel, insanlar sıcak ve Ardahan Üniversitesi Rektörü aynı zamanda KUNİB Başkanı Prof.Dr.Ramazan Korkmaz'ın biran dahi boş bırakılmadığı ortam görülmeye değerdi. Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy beyinde katıldığı resepsiyonda Ardahan hâkimiyeti ile Ardahan Üniversitesinin gücü çok açık kendini belli ediyordu ki buna Sayın Valimiz ben ve diğer gazeteci arkadaşım Alper'i yanına çağırarak ''Gençler Ardahan'ın, Ardahan Üniversitesinin büyüklüğünü hissedebiliyor musunuz'' diyerek bizlerinde düşündüğünü teyit eder gibiydi söyledikleri. 
          İkinci günün oldukça yoğun geçeceği bu geceden belliydi ki öyle oldu. Sheraton Otelinin toplantı salonunda gerçekleştirilecek olan olağan kongreye katılım çok yüksek olduğu gibi birde gazeteci ordusu vardı ki KUNİB ne kadar önemli olduğunun açık göstergesiydi. Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Milli Eğitim Bakanlarının, YÖK Başkanının katıldığı ve konuşmacı olduğu kongrede büyük bir oluşumun günden güne büyüdüğünün dünyada kabul görüp ilgi odağı olmaya başladığının göstergesiydi.  Eğitim ve bilimin ortak bir dil olduğu ortak paydada buluşulup yapılan konuşmalar, planlanan projeler, gündemi takip çok önemliydi. 
       Ardahan Üniversitesinin 2 yıldır uyguladığı ''Mevlana Değişim Projesi'nin''YÖK Başkanı tarafından tüm üniversiteler arasında uygulanması için çalışma başlattıklarını açıklaması, Akdeniz Üniversitesinde gerçekleştirdiği yüz ve kol nakli ameliyatlarıyla dünyaya adını duyuran Prof.Dr.Ömer Özkan'a Bilim Dalı Ödülünün verilmesi, KUNİB Kongreleri için İran'ın, Kıbrıs'ın ve Türkiye'deki üniversitelerinin kıyasıya yarışı,  Türk Büyükelçiliğinin ve Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığının vermiş olduğu yemek organizasyonlarının, KUNİB'in Kafkasyanın Yüzü ve Kaybolan Diller ile başlattığı dünya çapında projelerle Ardahan Üniversitesinin başta Prof.Dr.Ramazan Korkmaz Bey'in ve muhteşem, çalışkan, sıcak, özverili ekibi ile neler ortaya çıkarıp başardıklarının çok açık ispatıydı.
          Öncelikle biz basın mensuplarını bu güzel ve başarılı organizasyona davet eden Ardahan Üniversitesine ve başarılı ekibine bu gurur verici olaylara şahitlik etmemizi sağladıkları için teşekkür ediyor başarılarının daim olmasını temenni ediyorum.
         Son olarak şunu belirteyim ki Ardahan Üniversitesi kısa zamanda kabuğunu kırarak başta Kafkasya olmak üzere dünyada önemli bir göreve soyunmuştur ve emin adımlarla ilerlemektedir ki bizlere düşense '' HEP DESTEK TAM DESTEKTİR''.