ARÜ`LÜ AKADEMİSYENE TÜBA ÖDÜLÜ

ARÜ`LÜ AKADEMİSYENE TÜBA ÖDÜLÜ

Türkiye Bilimler Akademisi tarafından düzenlenen

         Türkiye Bilimler Akademisi tarafından düzenlenen ‘Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP) ve Bilimsel Telif ve Çeviri Ödülleri (TEÇEP)’ 23 Haziran 2014 tarihi pazartesi günü gerçekleştirilen tören ile sahiplerini buldu. Ankara Rixos Grand Hotel’de gerçekleştirilen törende Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Evren Erginal sosyal bilimler (Coğrafya) alanında yaptığı uluslararası çalışmaları ile TÜBA-GEBİP ödülünü almaya hak kazandı. 

         Ödül törenine; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, çok sayıda üniversitesi rektörü ve bilim insanı katıldı. Törenin ilk açış konuşması TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar tarafından yapıldı. TÜBA’yı uluslar arası düzeyde Türkiye’yi en iyi biçimde temsil eden bir kurum haline getirmek için çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Acar, bu çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini ifade etti. Törenin ikinci açış konuşmasını Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yaptı. Konuşmasında ödüllerin bilimsel çalışmaların gelişmesine hız kazandıracağını belirterek başlayan Bakan Işık; Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren bilime çok önem verildiğini ifade etti. 

Ödüller Bakan Işık Tarafından Takdim Edildi

          Açış konuşmalarının tamamlanmasının ardından ödül törenine geçildi. TÜBA-GEBİP ödülünü almaya hak kazanan; aralarında ARÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Evren Erginal’ında bulunduğu bilim insanlarına ödülleri Bakan Işık tarafından takdim edildi. Doç. Dr. Erginal, TÜBA-GEBİP ödülünü alan ilk Türk Coğrafyacısı oldu. 2013 ve 2014 ödülleriyle TÜBA-GEBİP kapsamında ödüllendirilen üstün başarılı genç bilim insanı sayısı 335’e, TÜBA-TEÇEP kapsamında ödüllendirilen eser sayısı ise 161’e ulaştı.