ARÜ'DEN TRAFİK FARKINDALIĞI ETKİNLİĞİ

ARÜ

4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Trafik Haftası” ...

       4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Trafik Haftası” dolayısıyla Ardahan Üniversitesi Teknik Bilimler MYO öğrencileri ve ilgili akademik personellerin katılımıyla Ardahan kongre caddesi üzerinde trafik farkındalığı etkinliği düzenlendi. 

     Etkinliğe Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabulut, Ardahan İl Emniyet Müdürü Gökalp Şener, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Yiğit, Teknik Bilimler MYO Müdürü Fatih Ongül, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Raziye Filiz Akkuş, Öğr. Gör. Yakup Kürşat Aras, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı.

      Etkinlik kapsamında Ardahan Valisi Sayın Çiçek, herkesin trafik kurallarına uyması gerektiğini, trafikte emniyet kemeri kullanmanın önemini, şoförlerin daha dikkatli olması gerektiğini, yayaların önceliğini belirten kısa bir konuşma yaptı. Sonrasında ise trafik şubesinde görevli trafik polisleri tarafından kontrollü olarak trafik akışı sağlanırken araç kullanan kişilerin araçları durdurulduktan sonra farkındalık oluşturmak adına; Yayalar Kırmızı Çizgimiz, Araçtan İnince Yaya Olduğunu Unutma Aracınla Giderken Yayaları Korkutma, Emniyet Kemerini Bağla Hayat Güvencesini Sağla, Kemerim Hep Aklımda Annem Hep Yanımda gibi afişler öğrenciler tarafından şoförlere gösterilerek bilgiler verildi. Etkinlik sonunda toplu fotoğraf çekimi yapıldıktan sonra etkinlik sona erdi.