www.cildirgoyce.com

ARÜ, BASINLA BİR ARAYA GELDİ

ARÜ, BASINLA BİR ARAYA GELDİ

Rektör Biber, Ardahan Basın Mensupları İle Kahvaltıda Buluştu

    Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Yenisey Konukevi´nde düzenlenen kahvaltıda Ardahan Basın Mensuplarıyla bir araya geldi. Üniversite Genel Sekreteri Hadi Gergit, Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Mermer, Senato Üyeleri, Daire Başkanları, ARÜSEM Müdürü, Ardahan Üniversitesi Proje Ofisi Koordinatörlüğü Proje Geliştirme Ofisi Müdürü, Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Ardahan Üniversitesini Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri´nin yer aldığı basın mensupları toplantısına; İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Olgun Yıldız, Anadolu Ajansı (AA) Muhabiri Günay Nuh, Hudut Gazetesi Muhabirleri Barış Bilgin, Şenol Kirman ve Çıldır Manşet Gazetesi Yazarı Ahmet Rıfat Vural davetli olarak katıldı.

    Kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, böyle bir kahvaltı etkinliği düzenlemelerinin amacının Üniversiteyle ilgili etkinlik, proje ve haberlerin kamuoyuna aktarılmasında önemli rol oynayan basın temsilcileriyle buluşmak ve bu gelişmeleri kendileriyle paylaşmak olduğunu söyledi. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Fırat´ın doğusuna yönelik yapmış olduğunu harekâta değinen Rektör Biber, Kahraman Türk Ordusu´nun bölgeye; merhamet, huzur ve barış getireceğine yürekten inandıklarını belirtti. 2017 yılında göreve başladığını belirten Rektör şunları söyledi: ?Göreve başladığım günden itibaren en büyük kaygım; Ardahan Üniversitesi´nin şehrimize katkı sağlaması ve bunu sürekli hale getirmesi oldu. Ardahan Üniversitesi´nin temel amacı, Ardahan´ın ufkunu genişletecek, kalkınmasını sağlayacak projeler üretmektir. Ardahan Üniversitesi Sürekli  Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimizle birlikte Üniversitemizin şehir merkezine olan fiziksel uzaklığını telafi edeceğiz? dedi.

?Programlarımızın %70´i %100 doluluk oranına ulaştı?

     Rektör Biber yeni akademik yıl kapsamında 20 yeni program açtıklarını ve öğrenci sayısında geçen yıl ile kıyaslandığında %50´inin üzerinde bir artış sağlandığını belirtti. Programların %70´inin %100 doluluk oranına ulaştığını ifade eden Rektör, yükselme eğiliminin hız kesmeden devam edeceğini vurguladı. Rektörümüz, konuşmasının ardından konukları bilgilendirmek amacıyla hazırlanan slayt görselini sundu. Düzenlenen program sonrasında Rektörümüz, misafirleri tek tek uğurladı.

/resimler/2019-10/12/0751396177639.jpg