ARDAHAN’I KURTARALIM

ARDAHAN’I KURTARALIM

İşgalden kurtulalı 92 yıl olan serhat şehrimiz Ardahan, düşman işgalinden kurtuluşunu gerek Ardahan gerekse İstanbul da yapılan çeşitli etkinliklerle kutlamaktadır.

 

      İşgalden kurtulalı 92 yıl olan serhat şehrimiz Ardahan, düşman işgalinden kurtuluşunu gerek Ardahan gerekse İstanbul da yapılan çeşitli etkinliklerle kutlamaktadır.  Büyük, gösterişli ve lüks otellerin salonlarında verilen bir kaz yemeği, iki tane âşık atışması ile var olan siyasiler ile siyaset sahnesinde var olma hayali olan siyasetçi adaylarının nutukları ile geçen bütün kutlamalar her yıl bir önceki yılın aynısı olarak kutlanır gider. Peki, iyi güzelde sonuç ne olur?  Ardahan’ın sorunları ve dertlerinde bir önceki yıla göre azalan var mıdır? Bir önceki yıldan bu yıla eksilmesi gerekirken artan sorunlar var mıdır? Ardahan adına sahnede olanlarda bir değişen var mıdır? Ardahan ili olduğu yerden kaç santim ileri gitmiştir?

              İşte asıl Ardahan’ının kurtulup, kurtulmadığı ve ortada bir kurtuluş günü kutlaması yapılıp, yapılmaması gerektiğinin cevapları yukarıda saydığım bu soruların cevaplarında saklıdır.

              Ardahan’ımızın sürekli ve herkesçe dillendirilen ve azalacağına sürekli artan dertlerini şöyle bir sayalım ve Ardahan ne kadar kurtulmuş hep beraber karar verelim.

1-     Üniversite giriş sınavlarında her sene istikrarlı bir şekilde sondan 3.lüğümüz halen devam etmektedir, görünen o ki daha çok da devam edecektir.

2-      Okullarımızda eksik öğretmen kadroları doldurulmadığı gibi her gün eksik sayısı biraz daha artmaktadır.

3-      Açılması yılan hikâyesine dönen ve vaadiyle onlarca siyasiyi milletvekili yapan Aktaş sınır kapısı ne zaman açılacak bilen var mı?

4-      Ardahan da kapatılan adliye sayısı kaçtır?

5-      Ardahan da kapatılan belediye sayısı kaçtır?

6-      Ardahan da bulunan Kura nehrinin suyunun hangi ilimizin kullanımına açılması planlanmaktadır?

7-      Ardahan da son yıllarda açılan işyeri ve kapanan işyeri sayısı kaçtır?

8-    Ardahanlının tarım ve hayvancılık yaparak geçimini sağladığını biliyoruz. Samanın fiyatı ne kadar olmuştur?

9-      Altın gibi artan saman fiyatına karşı canlı hayvan fiyatları neden dibi görmüştür?

10-   Ardahan ve ilçelerinde hastanelerde ve sağlık ocaklarındaki doktor sayısı kaçtır? Hasta başına kaç doktor düşmektedir?

11-   Son olarak Ardahan’dan 20 yıl önce ayrılan bir kişi 20 yıl sonra geri döndüğünde şehri bıraktığı gibi bulmuşsa eğer, o zaman bu şehir 20 yıldır nasıl yönetilmiştir?

        Sayısını arttırabileceğimiz daha neler, neler ve bu dertleri çözme görevindekilerin uydurduğu onca bahaneler ile Ardahan senelerini geçirmiştir ve geçirmeye de devam edecektir. Birşehrin kurtuluşu sadece düşman işgalinden kurtulmakla olmaz, yokluk, yoksulluk, eğitimsizlik ve çaresizlikten kurtulmakla olur.

       Eğer; 2013 yılında Ardahan’ın Çıldır ilçesinde yaşayan vatandaşlar en basit sağlık hizmeti olan diş yaptırmak için Haftada bir gün ilçeye gelen diş doktorundan yeterli hizmeti alamıyorsa ve bu hizmeti almak için  Gürcistan sınır kapısının açılmasını bekliyor ve umudunu kendi ülkesi yerine Gürcistan’a bağlıyorsa, kusura bakmayın efendiler Ardahan daha kurtulmamıştırve ortada kutlama yapılacak bir durum yoktur.

          Tamam, eğer amaç kaz yemek, Âşık dinlemek ise ona da saygı duyarım, Herkesin kendince bir gündemi vardır ve ona göre hareket eder ama ne olur bunu Ardahan’ın kurutuluşu törenleri diye topluma lanse etmeyin aksine kurtuluş istiyoruz diye etkinlikler düzenlemek daha yerinde bir hareket olacaktır.

       Üniversite sınav sonuçları açıklanınca yere bakmaktan kurtulduğumuzda, Çiftçinin hayvanı para etmeye başladığında, Tüm vatandaşlarımız sağlık hizmetlerini alabildiğinde, Kapanan adliyelerimiz ve kapatılan Belediyelerimiz geri açıldığında söz veriyorum hep beraber Ardahan’ın kurtuluşunu törenlerle kutlayacağız.