ARDAHANIN ZÜBÜKLERİ

ARDAHANIN ZÜBÜKLERİ

Ardahan kamuoyunun içine düştüğü kısır döngünün ve başarısızlık sarmalının en büyük sebebi yıllardır yaratılmış ve tüm Ardahan kamuoyunun içerisinde debelendiği bu kısır döngünün başrolünde olan karakterlerin

Ardahan kamuoyunun içine düştüğü kısır döngünün ve başarısızlık sarmalının en büyük sebebi yıllardır yaratılmış ve tüm Ardahan kamuoyunun içerisinde debelendiği bu kısır döngünün başrolünde olan karakterlerin bu durumdaki paylarını unutup aynı kişileri yeniden birer kurtarıcı olarak görmekten bir türlü vazgeçmemekteki ısrarıdır.
Bizzat sorunun ortaya çıkmasının müsebbibi olanların ve bizzat yarattıkları bu çıkmazda kendilerine bir yaşam alanı yaratanlara her seferinde kurtarıcı muamelesi yapılması Ardahan’da kamuoyuna etkisini her gün arttıran utanmaktan ve sıkılmaktan artık el çekmiş ciddi bir ZÜBÜK tayfası yaratmıştır.
Nereye başımızı çevirsek bu ZÜBÜKLERİ görmek mümkün gerçekte her karanlık tablonun en karanlığı her kanayan yaranın en çok kanayanı olan bu tipler tüm karanlıklarına rağmen aydınlık  ve tüm sebep olduğu hastalıklara rağmen hekimlik rolünü başarı ile yapmaktalar.
Şöyle bir bakın Ardahan’da kötü giden ya da başarısız olan her alanda hep bu karakterlerin olduğunu görürsünüz.
Ardahan’a ve Ardahanlıya kör ve sağır olan siyasette bunlar var.
Ardahan sayısı arttıkça üretkenliği ve toplumsal faydası dibe vuran Sivil Toplum Örgütlerinde bunlar var.
Ardahan’ın bir türlü büyümeyen ekonomisinde bunlar var.
Ardahan’ın son sıralara mahkum olduğu eğitimde bunlar var.
Ardahan’ın can çekişen spor faaliyetlerinde bunlar var.
Ardahan’ın sağlıksızlığa mahkum sağlığında bunlar var.
Var oğlu Var yani…
Her barın başında , her fotoğraf içinde ve reklam kokan her yerde bunlar var olmadıkları tek şey ise memleket ve insanına gerçek fayda ve hizmetler olsa gerek.
Gün geçmiyor ki bu tipler sosyal medyadan bir TOPLANDIK , BİRARAYA GELDİK diye parası kendi ceplerinden çıkmadığı kesin olan kahvaltı masalarından, yemek ziyafetlerinden kare,kare fotoğraf paylaşmasınlar.
Peki ağam toplandınız yediniz içtiniz hesabı da kendinizden başkalarına ödettiniz de;

SONUÇ NEDİR?

HANGİ SORUNLARI GÖRÜŞTÜNÜZ?

HANGİLERİNİ ÇÖZDÜNÜZ ?

Madem çözdünüz tüm sorunları peki bizim niye haberimiz yok a benim takım elbiselerinin kravatı arkasına gizlenen varlığını, ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN YARATTIĞI KAOSUN GÜCÜNE BORÇLU SAYISI BİLMEM KAÇ OLAN ANONSLARIN VE FOTOĞRAFLARIN KENDİNİ YÜCELTTİĞİNİ ZANNEDEN BİLMEM NEYİN KERAMETİ KENDİNDEN MENKUL BAŞKANLARI…..

Tabi iyiler ve vasıflı olanları tenzih ediyorum.

Sinan KARAÇAY 
Gazeteci Yazar