www.cildirgoyce.com

ARDAHANIMIZ KURTULDU MU ACABA ?

ARDAHANIMIZ KURTULDU MU ACABA ?

Serhat Şehri Ardahanımızın...

 

   Serhat Şehri Ardahanımızın Rus İşgalinden kurtuluş günü olan 23 şubat her yerde Ardahanın DÜŞMAN işgalinden kurtuluşu olarak törenler ile kutlanmakta,Soyal medya kurtuluş mesajları ile adeta sallanmakta.Evet Ardahan 23 Şubat tarihinden kurtulmuş ancak düşman işgalinden değil düşmanlardan sadece bir tanesi olan RUS işgalinden kurtulmuştur, ya diğer düşmanların işgali ? 
O işgallerden kurtulduk mu? ya da ne zaman kurtulacak Ardahan?
Düşman çok hangi birinden başlayayım ki;
1-Türkiyenin en çok göç veren ili olmamıza neden olan işsizlik.
2-Üniversite sınavlarında her yıl bizi sondan 3.lüğe mahkum eden eğitimsizlik.
3-Tek bir sanayi bacasının tütmediği üretmisizlik.
4-Türkiyenin en az yapılaşma oranın olduğu il olmaktam kurtulamadığımız çaresizlik.
5-Haziran seçimlerimde tavan yapan Kasım seçimlerinde pusuya yatan bölücülük.
6-Gözümüzün nuru Ardahanımıza ışık saçan Üniversitemizim hayatını Ardahana adayan rektörünü çekememezlik.
7-Şenliği Baba gibi büyük bir şahsiyeti hepimizin işine geldiği taraftan tutup oraya,buraya çekmemiz ama bir türlü Ardahan hatta çıldır dışına çıkaramayacak kadar basiretsizliğimiz.
8-O şehirde yaşama bizi bağlayan,hayatta kalmamızı sağlayan tek geçim kaynağımız hayvancılığın can damarı olan bir yaz boyu emek verdiğimiz adeta canımızı dişimize takarak toparladığımız rızkımız olan otlarımıza bir öfke uğruna ateş verip yakacak kadar merhametsizliğimiz.
9-Çıldır ilçemizde bulunan yüksek okul öğrencilerinin barınma ihtiyacını çözmek için büyük törenler ile başlayıp üç senedir bitmiş olarak bekleyen öğrenci yurdu yüzünden Meslek Yüksek Okulumuzun kapanacak olmasına karşı sergilediğimiz vurdumduymazlığımız.
10-Bir oy verdik diye İş-Kur kanalı ile evdeki herkesin maaş almasını talep edecek kadar insafsızlığımız.
Daha bu düşman sayısı arttırılabilir.
   İşte bu saydıklarım düşmanları ne zaman yenersek ARDAHAN DÜŞMAN İŞGALİNDEN ancak o zaman kurtulur. Aksi halde malesef 23 Şubat sadece ARDAHANI´IN RUS İŞGALİNDEN KURTULUŞUNDAN ÖTE BİR TARİH DEĞİLDİR.
  Rahatsızlığım nedeni ile bir süredir yazamıyorum ama konu memleketim olduğunda bunları yazmayı borç biliyorum,belki yazdıklarıma kızacaksınız sitemimin büylüğü sevgimin büyüklüğündendir bu da böyle biline.
Kalın sağlıcakla.....

Sinan KARAÇAY  Çıldır Manşet / İstanbul