ARDAHAN´IMIN KURTULUŞU KUTLU OLSUN

ARDAHAN´IMIN KURTULUŞU KUTLU OLSUN

Köklü geçmişe sahip..

    Köklü geçmişe sahip Ardahanımız için 23 Şubat kurtuluş tarihi bir dönüm noktasıdır. Kurtuluşu hak etmenin yolu onu bir adım öteye götürmektir. Şehri hak ettiğinin ötesine taşımak kurtuluş ruhunun omurgasıdır.

      Bu vesile ile canını dişine takan kadını erkeği ile tüm memleketlilerime, tüm şehidlerimize, geçmişimize, vatan aşkı için çarpışanlara ve o günlerin kahramanı Aşık Şenlik´e Rabbimden rahmet diliyorum. 
      O zor günlere rağmen; Anadolu insanının onurunu, gururunu, din, vatan, millet ve bayrak sevgisini ve kahramanlıklarını göstermesi bakımından da önemlidir ve tarihe not düşülecek niteliktedir. O gün bizlere bu acıları yaşatan küresel güçler geçen 100 yıllık süre zarfında da boş durmamış, insanlarımızın huzurunu bozmak için akla hayale gelmeyen yöntemlerle bizi birbirimize düşürmek için uğraşmış, güçsüz düşürmek, dünya sahnesinden silebilmek için çaba sarf etmişlerdir. 
      Bu önemli günlerimizi ders çıkararak kutlamalıyız. Bizler top yekûn güçlü olmak zorundayız. Birbirimize kenetlenmek, ülkemizi güçlü, insanımızı mutlu, huzurlu ve yarına güvenle bakabilen bir millet haline getirmeliyiz. Gelecek yarınlarımız için çalışmalı ve üretmeliyiz. Geçmişimizden dersler alarak, gençlerimizi eğitmeli, yenidünya düzenine çok daha iyi hazırlamalıyız. Zira artık savaşlar bilgi, kültür, güç ve ekonomi üzerinden yapılmaktadır.
     Kendi güç ve potansiyelimizin, dünyada hiç bir millete nasip olmayan vatan aşkı, millet ve rengini şehitlerimizin kanından alan ay-yıldızlı şanlı bayrak sevgimizin farkında olmalıyız. Dünyanın gözbebeğinin Türkiye, Türkiye´nin serhad bekçisinin Ardahan olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız. 
    Cumhuriyetin kurulmasından bu tarafa, ülkemiz ve şehrimizde de gelişim ve değişim noktasında atılımlar gerçekleştirilmiştir. Müreffeh bir gelecek için İlimiz, çağdaş dünyaya ayak uydurabilen, tarım sanayi ulaşım ve altyapı gibi gelişmeleri yakından takip edebilen bir kent hüviyeti kazanmıştır.
      Ardahan yarınlara güvenle bakmaktadır. Son yıllarda oluşan olumlu iklimi insanımızın pozitif enerjisi ile harmanlayıp, şehrimizin gelişiminde harç yapabildiğimiz takdirde, gelişmiş öncü bir Ardahan´ı yeniden kurabiliriz. Bölgenin markası haline getirebilir ve markalarıyla bir dünya kenti haline dönüştürebiliriz. 
    Sahip olduğumuz değerler noktasında; kaz eti, peynir ve süt ürünleri alanında dünya markaları tesis edebiliriz. Yine turizm noktasında farklı anlayış getirebilir; bölge insanının sıcaklığı ve konukseverliğini turizm ile birleştirebiliriz. Tarihimiz, tarihsel altyapımız ve kültürümüz buna müsaittir. Turizmde Ardahan Sıcaklığı´na bölgenin ve ülkemizin çok ihtiyacı var. Bunu başarabiliriz. Konaklama anlayışına farklılık kazandıracak bir çok zenginliğe sahibiz bunun hayata geçirilmesi önemli hedefimiz olmalıdır.
    Bu duygu ve düşüncelerimle, tüm Ardahanlı hemşehrilerimin bu mutlu ve tarihi gününü kutluyor, milletimize bu acı ve hüzün dolu günleri bir daha yaşatmamasını Allah´tan temenni ediyor, tüm Ardahanlılara ve Ardahan yüreklilere, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Nihat Ağdemir