ARDAHANDA ARDA-FED İLE SANAT VE KİTAP GÜNLERİ

ARDAHANDA ARDA-FED İLE SANAT VE KİTAP GÜNLERİ

İstanbul Maltepe sahilde düzenlenen Kars Ardahan ev Iğdır tanıtım günleri etkinliğini olumsuz hava koşullarına rağmen başarı ile atlatan ARDAFED etkinlikten hemen sonra bu seferde Ardahan’da etkinlik yapmak için kolları sıvadı.

İstanbul Maltepe sahilde düzenlenen Kars Ardahan ve Iğdır tanıtım günleri etkinliğini olumsuz hava koşullarına rağmen başarı ile atlatan ARDA-FED etkinlikten hemen sonra bu seferde Ardahan’da etkinlik yapmak için kolları sıvadı.

Başkan Orhan Çerkez’in önderliğinde ciddi bir hareket kabiliyeti kazanan ARDA-FED soğuk kış günlerinde Ardahan Filim Günleri ile Ardahan’da Ardahanlıları uzun bir ardan sonra sinema ile buluşturarak önemli bir sanatsal etkinliğe imza attı.

13 Ocak Perşembe günü başlayan 16 Ocak Pazar günü sona erecek olan etkinlikte yönetmenlerinin de katılımı ile 8 adet sinema filmi Ardahanlılar ile buluşacak ve bu etkinlik ile Ardahan soğuk kış günlerinde sıcacık sanat rüzgârları birkaç gün bile olsa ısınacak.

Ardahan Dursun Akçam Kültür Vakfında gösterime girecek sinema filmleri sırası ile;

13 Ocak Perşembe    Saat 19:00 da            : Kız Kardeşler

14 Ocak Cuma           Saat 19:00 da            : Leman

15 Ocak Cumartesi   Saat 12:00 de            : Tavşan Jojo

15 Ocak Cumartesi   Saat 16:00 da            : Kar Korsanları

15 Ocak Cumartesi   Saat 18:00 de            : Borç

16 Ocak Pazar           Saat 12:00 de            : İçerdekiler

16 Ocak Pazar           Saat 15:00 de            : İşe Yarar Bir Şey

 16 Ocak Pazar          Saat 18:00 de            : Güven 

 

Bu etkinliğin yanı sıra İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu Başkan Orhan Çerkez Çıldır ilçemizde Çıldır Kaymakamı Fatih Bayram, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Yazıcı, Şehit Taner Karadeniz Orta Okulu Müdürü Sait Gündüz’ün katılımları ile Şehit Taner Karadeniz Orta Okulu’nda "Zübeyde Hanım" ismi ile kütüphane açılışını gerçekleştirdiler. Kütüphane olarak tasarlanan sınıfta yeni dekorasyon malzemeleri ve 900 kitap yer aldı. Açılışta İstanbul Arda-Fed yöneticilerine okul adına teşekkür eden Fatih bayram öğrencilere kitap okumanın önemi hakkında bilgiler vererek her gün kitap okumaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
    İstanbul Arda- Fed Dernek Başkanı Orhan Çerkez, okullarımıza destek olmanın yanı sıra öğrencilerimizin okuma alışkanlığının artması ve okumaya teşvik etmek adına kütüphanemizin açılışını geçekleştirdik. Umarım bu amacımız öğrencilerimiz içinde kabul görerek okuma alışkanlığı kazandıracaktır diyerek kısa birer konuşma yaparak öğrenciler ile bir süre kitap okuyarak kütüphaneden ayrıldılar.

Yine bu kütüphaneye ek olarak başta Ardahan merkez olmak üzere Damal, Hanak ve Göle ilçelerinde beş adet kütüphane açılışı yapacak olan İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu bölge ile sıcak bağlar kurmaya ve gurbetten sılaya köprü kurmaya devam edeceklerine dair güçlü mesajlar vererek ilerleyen günlerde İstanbul Ardahan arasında birçok ortak hizmet ve projenin olacağı müjdesini tüm Ardahan kamuoyuna vermeyi başardılar.

 

Sinan KARAÇAY

Gazeteci Yazar


     .