ARDAHAN´DA YENİ BİR DERNEK KURULDU

ARDAHAN´DA YENİ BİR DERNEK KURULDU

Ardahan Uyuşturucuyla Mücadele...

    Ardahan Uyuşturucuyla Mücadele ve Eğitim Derneği kuruldu.
   Ardahan´da son yıllarda uyuşturucu kullanımının arttığını ve yaygınlaştığını belirten Ardahan Uyuşturucuyla Mücadele ve Eğitim Derneği Başkanı Uğur Kaçar, ?hiçbir karşılık beklemeden kurduğumuz dernek eğitim amaçlı projelere ağırlık verecektir? dedi.
    Uyuşturucuyla Mücadele konusunda her bireye ciddi sorumluluk düştüğünü açıklayan Kaçar, Ardahan Uyuşturucuyla Mücadele ve Eğitim Derneği kongresinin yapıldığını ve çalışmalara başladığını söyledi.
    Ardahan esnafı, kurumlar, Sivil Toplum Örgütleri, Siyasi Partiler, gazeteciler ve halkı ziyaret eden Ardahan Uyuşturucuyla Mücadele ve Eğitim Derneği yönetimi, uyuşturucuyla mücadele konularında önemli bilgilendirmelerde bulunuyorlar.
    Kongre Caddesi üzerinde bulunan Şölen Restaurant ve Cafe´de Ardahan Uyuşturucuyla Mücadele ve Eğitim Derneği yönetimiyle kahvaltıda bir araya gelen Başkan Uğur Kaçar, gazetecilere uyuşturucu kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve yetkililerin daha ciddi önlemler alması gerektiğinin altını çizdi.

KAÇAR: UYUŞTURUCU KULLANIM YAŞINA DİKKAT ÇEKTİ

   Uyuşturucu kullanım yaşının 12´ye kadar düştüğünü belirten Kaçar: ?Genç bir nüfus yapısına sahip olan ülkemizde ve ilimizde sigara, alkol ve uyuşturucu maddeleri Madde ile tanışma ve madde kullanım yaşının giderek düştüğü ve 12-17 yaş arası gençlerin risk altında olduğu yapılan çalışmalarla ortaya konulmuştur. Bu bakımdan gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve onlara sağlıklı yaşama bilincinin kazandırılmasında en büyük görev eğitim kurumlarına düşmektedir. Bu bağlamda okul, öğretmen, aile ve toplumun işbirliği daha da önem taşımaktadır. Okul önlerinde bulunan seyyar satıcılara dikkat edilmeli ve bu satıcılar kesinlikle okul çevresine yaklaştırılmamalıdır. Okul etrafındaki kafe, lokanta, market, büfe ve benzeri şeyler takip edilmelidir? ifadesini kullandı.

ARDAHAN´DA UYUŞTURUCU PAZARI KURULMUŞ

    Ardahan´da uyuşturucu kullanımı son zamanlarda artmış durumdadır diyen Kaçar, sözlerini şöyle sürdürdü:
  ?Bundan sonraki süreçlerde gelecek nesillerimize yansımaması adına çocuklarımıza öğrencilerimize daha doğrusu bizlere bile bulaşmaması adına çocuklarımıza toplumumuza bir zırh giydireceğiz. Onları bilgilendireceğiz eğitimler vereceğiz. Gönül isterdi ki satrancı sevenler derneği kuralım, gönül isterdi ki folkloru sevenler derneği kuralım ama ne yazık ki bugün güzide Ardahan´ımız böyle bir duruma geldi ve Ardahan da bu konuda pazar oluşturulmaya çalışılıyor. Biz bunun önlemini alabilmek için bir sivil toplum örgütü oluşturduk. Değerli basın arkadaşlarımız ve yönetim kurulumuzda ki arkadaşlarımızla beraber inşallah bu işin üstesinden geleceğiz.

UYUŞTURUCU KONUSUNDA EĞİTİM VERİLECEK

    Bu konudaki amacımızı sizlere anlatmak istiyorum. Derneğimiz sosyal, kültürel ve sağlık alanında toplumun tüm kesiminde başta uyuşturucu bağımlılarına yönelik olmak üzere, eğitim fırsatı sağlayarak topluma kazandırma noktasında çalışma yürütmek, uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığının ulusal ve uluslar arası bir sorun olduğunun bilinciyle memleketimizde eğitim amaçlı yazılar yayınlayan, kitap ve dergi aracılığı ile okullarımıza ve toplumumuza bunu enjekte etmektir.

SPOR, KÖTÜ ALIŞKANLIKLARIN PANZEHİRİDİR

      Öğrencilerimiz için seminer düzenleyerek psikolog ve psikiyatrisi eşliğinde bilinçli bir şekilde bu maddenin zararlarını anlatarak toplumumuzu bilgilendireceğiz. Kimyasal ve sentetik diğer bağımlılık yapan maddelerin kullanımını önlemek, iyileşmek isteyen kişilerin rehabilitasyon sürecine katkı sağlamak, gerekli durumlarda bireysel ve gruplar halinde terapiler düzenlemek ve sosyal aktivitelere yönlendirmek için sporun önemini toplumun her kesimine anlatmak sportif faaliyetlerin uyuşturucunun panzehiri olduğunu topluma enjekte etmek en büyük amacımız ve hedefimiz olacaktır. Bu noktada Ardahan halkından destek bekliyoruz. Şunu özellikle belirtmek istiyorum, Mustafa Kemal Atatürk´ün dediği gibi, ?Türk toplumu Türk gençliği ne kadar sağlıklı yaşar Spor yaparsa, Ulusumuz o kadar güvence altındadır ilkemiz bu olacaktır? şeklinde konuştu.