ARDAHAN`A SÜPRİZ ZİYARET

ARDAHAN`A SÜPRİZ ZİYARET

Ardahan Hiç beklenmedik bir ziyaretçiyi ağırladı.

   Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu Kars ziyareti ardından, Ardahan’a geldi. İl protokolünden önce Damal yöresine ait elbise giyen bir kız çocuğu, Davutoğlu’nu çiçeklerle karşıladı.

   Sevecen, cana yakın, samimi ve sempatikliğiyle gönüllere taht kuran Davutoğlu, Valilikte ve AK Parti İl Başkanlığında Ardahan’ı birkaç ağızdan dinledi. Valilik makamı ziyareti sırasında Bakan korumaları basının içeri girmesini istemese de Bakan Davutoğlu basının makama girmesine izin verdi. Makamda, Kendisini karşılayan küçük kız çocukla sohbet ettikten sonra, elini öperek harçlık verdi. Fotoğraf çekmek için birbiriyle yarışan yerel basın mensubu arkadaşlar maalesef yine ilimizle ve ziyaret ile ilgili soru soramadılar. Basının soramadığı soruyu Posof belediye başkanı sordu, Başkan Cahit ulgar, öncelikle Ardahan-Gürcistan sınır kapısında önceki günlerde hasta olan vatandaşlarımızın yanlarında taşıdığı ilaçlar dolayısıyla bir hafta boyunca Gürcistan tarafında alıkoyulan vatandaşlarımızın mağduriyetini dile getirerek, Aslında bizlerin Gürcistan’a gelmesini istemiyorlar dedi.

    Bu sorudan dolayı başkana teşekkür ederiz. Ancak sınır kapısıyla ilgili en önemli sorunlardan biride giriş ücretidir. Ne yazık ki, yaklaşık üç yıldır alınan ücret parasının kaldırılmasını kimse talep etmiyor, çünkü başta Posof halkı olmak üzere Gürcistan’a çoğu vatandaşımız mazot ve benzin için gidiyor. Ve gidenlerin birçoğu da tarlasını sürmek isteyen çiftçi vatandaşlarımızdır. İlimize gelen Milletvekilleri, Bakanlar ve Başbakan köylerde değil de makamlarda ve kurumlarda ağırlandığı için köylünün sesini kimse duymuyor.

    Bir diğer soru ise, ATSO Başkanı ve Yeni Valimiz Ahmet Deniz’den geldi. Vali Ahmet Deniz Masasının hemen arkasında uçak modelini göstererek Sayın Bakanım Ardahanlılar Havaalanı istiyor dedi. Valiyi destekleyen Çetin Demir de, Sadece uçak değil bakanım, hızlı trende istiyoruz dedi. Bu talepler üzerine Davutoğlu, Ulaştırma Bakanlığını arattırdı ve Ardahan havaalanı projesi hakkında bilgi aldı.

    Ak Parti İl Başkanlığında, teşkilat adına hoş geldin konuşması yapan Ayhan Balcı, Ardahan ile ilgili bilgi verdikten sonra, “sizi Başbakan olarak görmek istiyoruz” sözü üzerine, salondaki partililerce uzun süre alkışlandı.