ARDAHAN PATENTİ ALINDI

ARDAHAN PATENTİ ALINDI

Ardahan Sanayi ve Ticaret Odasının...

    Ardahan Sanayi ve Ticaret Odasının, ürünlerin patentinin alıp Markalaşması için başlattığı çalışmalar son noktaya geldi. "ARDAHAN" Patenti alınarak Marka tescili yapıldı.

    Artık Ardahan`da üretilen hayvansal ve tarım ürünlerini satanlar "ARDAHAN"ın logosunu koymayan satamayacaklar.

Tüketiciye Ballı Müjde

   "ARDAHAN" Patenti hakkında Siyasal Birikim Gazetesine açıklamada bulunan Ardahan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Çetin Demirci, Dünyanın en lezzetli ve kaliteli Organik balı, kaşarı tereyağı gibi hayvansal ürünleri Ardahan`da üretilmektedir. Ne yazık ki Ardahan ürünleri adı altında sahte şekerli bal ve sahte kaşar satılmaktadır. Artık Ürünlerimizin tamamının Patentini aldık. Bundan sonra Ardahan adına satılan sahte ürünlere geçit vermeyeceğiz dedi.

Tüketiciyi markalı ürüne alıştıracağız

Bizi "ARDAHAN" patenti hakkında bilgilendirir misiniz?

Ç. DEMİRCİ: Ardahan esnafı, üreticisi, köylüsü ürünlerini satarken "ARDAHAN "Logosunu ücretsiz kullanarak satacaklar. Neden Ücretsiz derseniz; çünkü 650 Bin lira ya satılan Anzer balı kıymetindeki Ardahan Kafkas arısının yaptığı balı 25-30 liraya ancak satabiliyoruz. Bu Sahte bal ve sahta ürünlerin önüne geçmek için patentimizi ücretsiz kullandıracağız.

 "ARDAHAN" patenti neyi değiştirecek?

Ç. DEMİRCİ: Ardahan ürünlerine "Ardahan" Markasını Bedelsiz kullanma hakkı vereceğimiz için Üretici ürünlerini bir marka altında ve iki katına satacaktır. Bunun yanında Pazar ağını genişletecektir. Bu sayede Ardahan`ın balını, kaşarı, kavurmasını, kazı, Tereyağı, satılacaktır. Akabinde tüketicide lezzetli, kaliteli ürüne kavuşacak ve bizim müşteri bulmamıza gerek kalmayacaktır. Artık müşteri bizi bulacaktır.

   Bir ay sonra logomuzu halkla paylaşacağız. Ürünlerimiz "ARDAHAN" isimli Patent adı altında pazara çıkacak. Bütün Ardahanlılara hayırlı uğurlu olsun.