ARDAHAN, KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

ARDAHAN, KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Ardahan Kent Konseyi, Türkiye Kent Konseyleri Birliği

         Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanlığı Yönetim Kurulu'nun şubat ayı toplantısı, Ardahan'da yapıldı. Türkiye'nin farklı illerinden gelen kurul üyeleri, toplantının ardından Ardahan'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Başkanlar, daha sonra yüzeyi buzla kaplı Çıldır Gölü'nde atlı ve motorlu kızak keyfi yaptı.

        Ardahan Kent Konsey Başkanı Burak Taştan'ın daveti üzerine kente gelen Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu üyeleri toplantı yaparak gündemlerindeki konuları görüştü. Türkiye'nin farklı illerinden gelen 25 yönetici, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezme imkanı buldu. Yönetim kurulu üyeleri daha sonra yüzeyi tamamen buz tutan Çıldır Gölü üzerini çıkarak çeşitli etkinliklerde bulundu. Güneşli havayı fırsat bilerek atlı kızak keyfini yaşayan misafirler, buz üstünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

            Ardahan Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirilen toplantıda 2021 yılı çalışma takvimi, İstihdam, Göç ve Yaşlılık Çalıştayda ele alındı.

          Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Mürsel Sabancı, toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, Ardahan'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sabancı, Ardahan'ın düşman işgalinden 100. Yılını da kutlayarak, ''Bir asır önce askerin ve halkın inancı ile bağımsızlığını ilan ederek Kurtuluşunun 100. yılında ‘Ömür Uzatan Şehir Ardahan', zorlu coğrafi şartlara rağmen çalışıp üreten, mazeret ileri sürmeden kıymet bilen insanların yaşadığı, son yıllarda istihdam, göç, hayvancılık, arıcılık ve yaşlılık kavramlarıyla öne çıkan kadim şehir Ardahan için Türkiye Kent Konseyleri Birliği olarak, çağrıda bulunmak istiyoruz. Kış mevsimlerinde Güneş'in üşüdüğü şehir olarak da tarif edilen Ardahan'ın, dünyada ender görülen Çıldır Gölü ile birlikte tarım için elverişli olan bu topraklarının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini, bunun için de kadım şehrimize gelmesi gereken yatırımların öncelikli ve kıymetli olacağını vurguluyoruz'' dedi.

BURADA YAŞAYANLAR ÇOK ŞANSLI

       Çıldır Gölü üzerinde olmanın müthiş bir duygu olduğunu söyleyen Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, "Çıldır gölü üzerinde olmak müthiş bir heyecan, inanılmaz bir görüntü, inanılmaz bir güzellikte doğa, burada yaşayanlar çok şanslı. Bu doğanın içinde olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Buradaki işletmecilerin ilgisi bizleri çok mutlu etti. Dilerim, pandemi koşulları biter bitmez tüm Türkiye buraya gelir" dedi.'

ÇILDIR İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR EYLEM PLANI HAYATA GEÇİRİLMELİ

      Ankara Kent Konseyi Yönetim Kurulu ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu üyesi Ceren Anadol ise "Bugün Çıldır gölünde bizi harika bir manzara bekliyor. Bu manzarayla karşılaştığımızda çok mutluluk duyduk. Çıldır Gölü, bizlerin en önemli turizm pazarlama ürünlerimizden bir tanesi. Doğru bir pazarlama ile soğuk kış, sıcak kültür ile inanılmaz bir pazar alanına dönüşebilir. Yalnız bu turizmde önemli olan sürdürülebilirliğin olmasıdır. Yetkililerin, yerel yönetimlerin Çıldır için acil olarak sürdürülebilir eylem planını uygulamaya geçirmeleri gerekir. Yani biz 50 yıl sonra da buraya geldiğimizde donan gölün üzerinde bu şekilde yürüyor olmamız geriyor" diye konuştu.

         Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir'e de misafirperverlikten dolayı teşekkür Sabancı, "Türkiye Kent Konseyleri Birliği olarak, Serhat Şehir Ardahan'ın tarih, kültür ve coğrafi zenginliğini, öncelikli yatırımla sosyoekonomik yönden geliştirilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Bu kapsamda kent konseyleri olarak kentlerimiz arasındaki işbirliği ağını güçlendirecek kültür, sanat, turizm, ticaret ve sosyal anlamda birlikte projeler geliştirme çabası içerisinde olacağız'' şeklinde konuştu.