ARDAHAN İLE AHISKA ARASINDA İŞBİRLİĞİ

ARDAHAN İLE AHISKA ARASINDA İŞBİRLİĞİ

Ardahan Belediyesi ve Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığıyla Gürcistan’ın sınır bölgesinde bulunan Ahıska kentine ziyaret gerçekleştirildi.

    Ziyarette Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Demirci, ATSO Meclis üyeleri ile Ardahan Belediyesi Meclis Üyeleri ve farklı sektörlerden iş adamlarından oluşan heyet çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gürcistan’ın Ahıska kentine gittiler.
    Ziyarette, taraflar arasındaki dostane ilişkilerin derinleşmesinin yanı sıra ticari ve ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi hedeflendi.
    Ahıska Belediyesi Başkanı Irakli Lazarashvili, Sakrebulo Başkanı David Lomidze, Devlet Mütevelli İdaresi Bölgesel Proje koordinasyon Hizmeti Başkanı Marina Gachechiladze ve diğer yerel öz idare başkanları ile tanışma toplantısı düzenlendi.
   Taraflar, iki ülke arasındaki dostane ilişkileri, gelecekteki işbirlikleri ve kültürel ve ticari ilişkilerin derinleşmesini ele aldı, bölgelerdeki mevcut iş ortamını ele aldı ve ortak projeler yapma konusunda anlaşıldı. Ardahan ile ile Ahıska’nın kardeş kent olması prensipte kararlaştırıldı.
    Ziyaretin resmi kısmının ardından Ahıska Kalesini ziyaret eden misafirler, kentin tarihi simgeleri ve kültürel gelenekler hakkında bilgi aldılar.