ARDAHAN FUARDA YERİNİ ALDI

ARDAHAN FUARDA YERİNİ ALDI

Ardahan EMİT TÜYAP Fuarında görücüye çıktı

 

Uzun yıllar fuarlarda tanıtımı yapılmayan Ardahan ili, merkezi İstanbul’da bulunan İstanbul’da her yıl 60’ın üzerinde ülkeyi buluşturan dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın (EMİTT) 16.’sı, TÜYAP fuarına hayvansal ürünleri, bal, kaşar peyniri, yöresel yemekleri, yöresel giysiler, tarihi ve turizmi kapsayan bütün zenginlik değeriyle yerini aldı.

9 Ocak’ta başlayıp 13 Ocak’ kadar devam edecek

9 Ocak 2012 perşembe günü başlayıp 13 Ocak’a kadar devam edecek tanıtım fuarında Siyasal Birikim Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Ardahan ili Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Mor; “Ardahan, Kafkasların önemli tarih ve kültür şehridir. Uzun yıllar uluslararası tanıtım fuarlarına katılamamak tabiî ki eksikliktir. Bu yıl bu fuara katılmamızda en büyük desteği sunan Ardahan Valimiz Sn. Mustafa Tamir’ e teşekkür ederim. Ardahan 81 ilin içinde kendisini uluslararası tanıtım şansını yakaladı” dedi.

Ardahan layık olduğu yere gelmelidir

S. Birikim: Sayın Mor, bu güne kadar Ardahan hiçbir uluslararası fuarda tanıtılmadı. Şu anda dünyanın en büyük uluslararası fuarlarından biri olan Emitt fuarındadır. Bu tanıtımla alakalı bize neler söyleyeceksiniz?

İsmail Mor: Bu fuara katılımımızda en büyük emek sayın valimizin olmuştur. Kazımız, balımız, kaşarımız, tereyağımız, katmer, fesselli ve kaymağımızla katılmış bulunmaktayız. Aynı zamanda kitaplarımız, broşürlerimiz, CD’lerimizle tanıtımımızı sağlamaya çalışıyoruz. Bu yıl ilk defa katıldık eksiklerimiz var ama bir dahaki fuara daha geniş daha tefaeruatlı bir şekilde katılacağız.

Ardahan’ı Fuar’a getirdi

S. birikim: Fuara Ardahan’ı tanıtmak için neler getirdiniz?

İsmail Mor: Broşürlerimiz, tanıtım CD’miz vardır. Onların dağıtımını şu anda yapıyoruz. Bundan sonraki fuarlara daha geniş çaplı ve daha fazla yöremizin kültürüne dayalı motiflerle ve yemeklerle geleceğiz. Amacımız Ardahan’ın yaylalarıyla çayırlarıyla bir yaz turizm merkezi olduğunu ve doğa harikalarının olduğunu Türkiye’ye ve Dünya’ya tanıtmayı amaçlıyoruz.

      İsmail Küpeli/İstanbul/