Ardahan da Büyük Operasyon

Ardahan da Büyük Operasyon

Iğdır’da 12, Ardahan Merkezde 11, Çıldır’da 8 ve Hanak’ta 5 şahıs olmak üzere...

         Ardahan merkezli 2 ilde, muhtarlarında arasında bulunduğu 36 şüpheliye yönelik ‘ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet’ soruşturması kapsamında operasyon düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri tarafından Ardahan ve Iğdır illerinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 32 şüpheli Adliye’ye sevk edildi.

      Alınan bilgiye göre; Ardahan merkez ve ilçelerde 4 köyün yaylalarının kanuna aykırı ve usulsüz olarak kiralanıp haksız kazanç elde edilmesine yönelik Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Ardahan İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT koordinesinde, "İhaleye Fesat Karıştırma ve Rüşvet" suçları kapsamında 19 Nisan 2024 tarihinde soruşturma başlatıldı.

         Yürütülen soruşturma kapsamında, Iğdır’da 12, Ardahan Merkezde 11, Çıldır’da 8 ve Hanak’ta 5 şahıs olmak üzere toplam 36 şahıs hakkında gözaltı kararı verildi.

         01 Temmuz 2024 tarihinde soruşturma kapsamında başlatılan operasyon ile şahıslardan 32'si yakalanarak gözaltına alındı. Diğer 4 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

        Gözaltında bulunan 32 şahıs, Jandarmada ki işlemlerinin ardından Ardahan Adliyesine sevk edildi.