ARDAHAN CHP KAYNIYOR

ARDAHAN CHP KAYNIYOR

ARDAHAN CHP İL YÖNETİMİ VE DİSİPİLİN KURULU BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

 

                                               BASIN AÇIKLAMASIDIR    

           28.04.2012 günü saat:12.30’da İl Yönetim Kurulu ve İl Disiplin Kurulu üyeleri kendi aramızda toplanarak son günlerde partimizde yaşanan gelişmeleri değerlendirerek aşağıda belirtilen yol ve yöntemlerin hayata geçirilmesi noktasında ortak basın açıklaması düzenlemiş bulunmaktayız.

1-    6 Tane ilçe başkanının ve İl başkanının il başkan adayı olarak almış oldukları karar Partililerimizi ve örgütümüzü bağlamamaktadır. Kaldı ki 6 ilçe başkanının Yönetim Kurulları ve seçilen delegelerin ortak kararı değildir ve yönetim kurulu üyeleri ve delegeleriyle toplantı yapılmadan alınmış bir karardır.

2-    Cumhuriyet Halk Partisi Sosyal Demokrat bir partidir. Bu partinin üyeleri ve delegeleri hiç 

      kimseye biat etmez ve biat kültürümüz yoktur. İlçe başkanının almış olduğu karar anti 

      demokratik bir karardır. Partiye gönül vermiş partililere, mevcut yönetim kurullarını ve mevcut

      delegeleri hiçe saymaktır ve dayatmacı bir anlayıştır.

3-    Yine İlçe başkanlarının almış olduğu bu talihsiz karar Ardahan’da Cumhuriyet Halk Partisini büyütmeye değil, aksine küçülterek yaklaşan yerel seçimlerde belediye başkanlıkları, İl genel meclis üyelikleri kazandırmamaya yönelik bir oluşumdur.

4-    İlçe başkanlarının görevi, kendi örgütü ve kendi yönetim kurulu üyeleri ile kendi delegelerinin yetkisi dışında İl Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu Üyeleri ile mevcut delegelerinin ortak görüşü ve kararı alınmadan Sözde Ortak İl Başkanı deklere etme ve bu bağlamda basın açıklaması yapmak gibi bir yetkisi ve sorumluluğu yoktur. Kaldı ki bu durum Parti içi disiplin suçu bağlamında değerlendirilmektedir.

5-    Bizler il başkanı adayının bütün delegelerle, yönetim ve disiplin kurulu üyeleriyle ve ayrıca partili arkadaşlarımızla toplanarak en kısa zamanda açıklayacağız. Bu dayatmacı zihniyetin doğru olmadığını tüm Ardahan kamuoyuyla paylaşacağız.

6-    Sonuç olarak Cumhuriyet Halk Partisinin İlimizde bu kongreden bütün örgüt yönetim kurulu üyeleri, delegeleri ve tüm partili arkadaşlarımızın ortak kararıyla daha da güçlenerek çıkacağını, Bunun devamında ise yaklaşan yerel seçimlerde başarıyı yakalayacağımıza inancımız tamdır.

 

                                                      Saygılarımızla

                                            İl Yönetim ve Disiplin Kurulu Üyeleri