ARDAHAN BALI ÜRETİCİYİ GÜLDÜRÜRKEN TÜKETİCİYİ ÜZECEK

ARDAHAN BALI ÜRETİCİYİ GÜLDÜRÜRKEN TÜKETİCİYİ ÜZECEK

Ardahan Arıcılar Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, Ardahan balının kilogram fiyatının 1000 lira olduğunu açıkladı.

       Yarım yüzyıldır ardahan Arıcılar Birliği görevinde bulunan ve yıllarını kentin arıcılığının gelişmesi için harcayan birlik başkanı Evliyaoğlu, kamuoyuna yaptığı açıklamada bu yıl Ardahan’da üretilen coğrafi işaretli çiçek balının kilogramının 1000 lira, normal bal fiyatının ise 700 lira olduğunu duyurdu.
       Ardahan’da arıcıların bal hasadına hazırlandığı bugünlerde bir araya gelen arıcılar 2024 yılının bal fiyatlarını da belirledi.  
       Arıcılar Birliğinin organize ettiği toplantıda bir araya gelen Kafkas Arısı Eğitim, Üretim ve Gen Merkezi Müdürlüğü yetkilileri ve bal üreticileri toplantı yaparak bal fiyatlarını ortak kararla belirledi. 
     Toplantıda alınan kararlar hakkında basın açıklaması yapan Birlik Başkanı Evliyaoğlu; “Birliğimiz, Ardahan Üniversitesi, Kafkas Arısı Eğitim, Üretim ve Gen Merkezi Müdürlüğü yetkilileri ve üreticilerimizin katılımı ile toplantı yaparak bal fiyatlarını ortak kararla belirledik. 
      Coğrafi işaretli bal ayrı, normal bal ayrı olacak şekilde belirlendi. Coğrafi işaretli üreticilerimizin ballarını arıcılarında görüşlerini alarak günün koşullarını da göz önünde bulundurarak maliyetleri hesapladık ve 1000 TL, diğer normal süzme balın fiyatını da 700 TL olarak belirledik. 2024 yılı hasat dönemi tüm arıcılarımıza hayırlı uğurlu olsun. Bereketli bir hasat dönemi temenni ediyorum” dedi.