ARDAHAN ANJİYO ÜNİTESİNE KAVUŞUYOR

ARDAHAN ANJİYO ÜNİTESİNE KAVUŞUYOR

Ardahan Devlet Hastanesinde Anjiyo Ünitesi, Koroner Yoğun Bakım, Çocuk İzlem Merkezi ve Palyatif Kemoterapi Ünitelerinin hizmet vermesi amacıyla ek hizmet binası inşaatı başladı.

              Ardahan Devlet Hastanesinde Anjiyo Ünitesi, Koroner Yoğun Bakım, Çocuk İzlem Merkezi ve Palyatif Kemoterapi Ünitelerinin hizmet vermesi amacıyla ek hizmet binası inşaatı başladı. 65 milyon lira ihale bedeli ile inşaatı başlayan binanın temeli, Vali Hayrettin Çiçek, Milletvekili Kaan Koç, Belediye Başkanı Faruk Demir, ARÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, protokol üyeleri, siyasi parti il başkanları ve sağlık çalışanlarının katıldığı tören ile atıldı. İl Sağlık Müdürü İsak Askeroğlu, inşaat ile alakalı, ihale süreci, maliyeti ve hizmet verecek üniteler hakkında bilgileri paylaştı.

          Törende bir konuşma yapan Vali Hayrettin Çiçek, şunları söyledi: “Serhat şehrimiz Ardahan her şeyin en iyisine layık. Sağlıkla alakalı atılan bu adım çok önemli. Çünkü kalp krizi geçiren vatandaşlarımız komşu illere ulaşımı noktasında bir takım sıkıntılar yaşanmaktaydı. Bu anjiyo ünitesinin kurulması ek bina ile mümkün olacaktı ve bugün o ek binanın temelini atıyoruz. İnşallah birkaç ay içerisinde yapımı tamamlanacak ve bu sayede ilimizde anjiyo konusunda olumsuz durumlarla karşılaşmayacağız. Bu yatırımla birlikte hastanemizi bir üst seviyeye taşımış olacağız. Gelecekte Ardahanımız şehir hastanelerinin kurulduğu bir il haline gelir umudu içerisindeyiz. Tasarruf tedbirlerin uygulandığı bu süreçte Ardahan’ımızın hak etmiş olduğu bu yatırımın ilimize kazandırılmasında emeği olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sağlık Bakanımıza, Milletvekilimiz Kaan Koç’a, takibini yapan sağlık görevlilerimize ve katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. İlimize hayırlı olsun.” 

            Milletvekili Kaan Koç yapatığı konuşmada, ‘’ Söz Verdiğimiz Gibi, Ardahanımız İçin Hayati Önem Taşıyan Anjiyo Ünitesinin Temel Atma Törenini Gerçekleştirdik. Günümüz Şartlarına Uygun Son Teknoloji Cihazlarla, Ardahan Halkının Hakkettiği Hizmeti Karşılayacak Olan Anjiyo Ünitesi, Kemoterapi Ünitesi, Çocuk İzleme Merkezi ve Yoğun Bakım Ünitesi içeren Ek Hastanemizin Temelini Atmanın Haklı Gururunu Yaşıyoruz. Bundan Sonra Vatandaşlarımız Bu Tür Tedaviler İçin Şehir Dışına Sevk Edilme Durumuyla Karşılaşmayacak. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya ve Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyorum. İl Müftüsü Adem Karadeniz’in dua etmesiyle birlikte ek bina inşaatının temeli atıldı''dedi.

               İl Müftüsü Adem Karadeniz’in dua etmesiyle birlikte ek bina inşaatının temeli atıldı.