ARDAHAN AK PARTİDE YENİ DÖNEM

ARDAHAN AK PARTİDE YENİ DÖNEM

AK Parti Ardahan 5. Olağan İl Kongresi Kazım Karabekir Spor Salonunda gerçeklşetirildi.

          AK Parti Ardahan 5. Olağan İl Kongresi Kazım Karabekir Spor Salonunda gerçeklşetirildi.

        5. si gerçekleştirilen AK Parti Ardahan İl Kongresine Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, AK Parti Ardahan Bölge Koordinatörü Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, AK Parti eski milletvekili Mehmet Emin Erkmen, AK Parti Kars Milletvekilleri, Yunus Kılıç, Ahmet Arslan, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy,AK Parti Kars ve Ardahan İl Başkanları, AK Parti Ardahan ilçe başkanları, belediye başkanları, Gençlik kolları, Kadın Kolları ve çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından selamlama konuşmalarına geçildi.
      Görev süresinin dolmasının ardından İl Başkanlığı için aday olmayacağını açıklayan Yunus Baydar’ın veda konuşmasının ardından sırasıyla Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy konuşma yaptı.Daha sonra davetli olarak AK Parti Ardahan 5. Olağan Kongresine katılan bakan ve milletvekillerinin konuşmalarına geçildi.
        Ardahan 5. Olağan İl Kongresi`ne katılan Bakan Kılıç, ülkeyi geleceğe çok daha kuvvetli bir şekilde hazırlamayı planladıklarını söyledi.
      Türkiye`de artık sayılı projeleri ve dünya çapındaki spor organizasyonlarını yapmak konusunda herhangi bir çekincelerinin olmadığını belirten Kılıç, bunların hepsini alınlarının akıyla yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.
       Kılıç, Fransa`nın başkenti Paris`te 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya tepki için dünyayla dayanışma içerisinde Paris`e gittiklerini bildirerek, şöyle konuştu: "Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, dünya liderleriyle beraber birlik ve beraberlik içinde dünyaya gereken mesajı verdi. Bizim oraya gitmemizdeki amaç şuydu, biz yıllardır, `terörün dini, milleti, iyisi, kötüsü olmaz. Terör bir insanlık suçudur, teröre karşı durmak hepimizin ortak değeri ve görevidir` diyoruz. Ama şunu da söylüyoruz, teröre karşı beraber yürüyeceksek, her yerde teröre karşı beraber yürüyeceğiz. Sadece Paris`te değil bütün dünyada. Terör nerede olursa olsun bütün dünya ortak şekilde karşı durmalıyız. `Senin teröristin iyi, benim teröristim kötü` anlayışı olamaz.
                  -"Peygamberimize hakaret edemezsiniz"-
     Birçok Avrupalı lidere terör konusunda, "Yapmayın, etmeyin, bu gelir, döner sizi de vurur" dediklerini ancak bazıları tarafından ciddiye alınmadıklarını ifade eden Kılıç, teröre karşı hiçbir ayrım yapmadan her türlü desteği vereceklerini kaydetti.
      Kılıç, ülkedeki bütün farklılıkları kucaklamış, farklılıkların bir arada yaşaması için çaba sarf etmiş, inançlarından dolayı önüne engel koyanların engellerini aşmış bir iktidar olduklarının altını çizerek, "1,5 milyarı aşkın Müslüman var bu dünyada. İslam inancını benimsemiş kardeşlerimiz var. Biz tek şey istiyoruz, inancımıza saygı gösterin, bizim inancımıza göre ve yüreğimizde onurumuz, şerefimiz olan, iman ettiğimiz, Peygamberimize saygı gösterin. Biz sizden başka bir şey istemiyoruz. Fikir hürriyeti `evet` fikrinizi söyleyin, düşüncenizi dile getirin ama 1,5 milyar İslam aleminin Peygamberine, sevgilisine, alemlerin yüzü suyu hürmetine yaratıldığına inandığımız Peygamberimize hakaret edemezsiniz. Bu fikir özgürlüğü, düşünce özgürlüğü değildir.
                 -Netanyahu`yu eleştirdi-
        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül de Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak terörün her türlüsüne karşı olduklarını vurgulayarak, Paris`te teröre karşı düzenlenen yürüyüşe en son katılması gereken kişinin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu olduğunu söyledi.
        Netanyahu`nun elindeki kanı silmeden, utanmadan, Filistinli çocukları öldüren bir terör devletinin başı olarak Paris yürüyüşüne katıldığını anlatan Gül, "Hani mafya filmlerinde olur ya, mafya lideri öldürür ondan sonra da öldürdüğü kişinin cenazesinde en ön safta yer alır" eleştirisinde bulundu.
Gül, 2015 seçimlerinde vatandaşlardan destek isteyerek, "Bu Kılıçdaroğlu, milletin karşısında, daima darbecilerin yanında yer almıştır. 27 Mayıs`ta, 12 Eylül`de, 28 Şubat`ta yer almıştır. Şimdi de Penisilvanya`yla birlikte darbecilerle omuz omuza gidiyor. Bu millet çok iyi bilir. Şurada Kılıçdaroğlu`na 10 tane Ardahan kazı verseniz, belediyeye, valiliğe gidene kadar bir tanesini bile alıp sahibine götüremez" diye konuştu.
       AK Parti Grup Başkanvekili Satır ise bu yılki seçimlerin önemine değinerek, herkesin çok çalışması gerektiğini kaydetti. Yaşanılan süreçte sıkıntılı bir dönem geçirdiklerini anlatan Satır, "Biz yükseldikçe düşmanlarımız bizimle uğraşmaya daha çok devam etti. Biz çok daha kuvvetli olarak TBMM`de var olmak durumundayız. Bu anlamda size çok görev düşüyor. Biz bu seçimde Ardahan`dan 1 milletvekili daha istiyoruz. Şov yapan milletvekili değil, hizmet eden milletvekili istiyoruz" şeklinde konuştu.
      Tek adayla yapılan 5. Olağan Kongrede delegelerin tümünün desteğini alan Avukat Yusuf Demirci Ardahan İl Başkanı seçildi.