ARDAHAN AK PARTİ YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

ARDAHAN AK PARTİ YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Ak Parti Ardahan il kongresi Kazım Karabekir Kapalı Spor salonunda yapıldı.

        Ak parti Ardahan il kongresi Kazım Karabekir Kapalı Spor salonunda yapıldı. 

      Kongreye katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kendisini bekleyen partililerle tek tek tokalaştıktan sonra salona girdi. 

     Divan Başkanlığını İl Koordinatör Milletvekili Bünyamin Özbek'in yaptığı genel kongrede saygı duruşu ve okunan İstiklal marşının ardından Ak parti Ardahan il başkanı Yunus Baydar selamlama konuşması yaptı. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy'un konuşmasının ardından Ak parti Ardahan Milletveki Orhan Atalay konuşmasında Ardahan'a yapılan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgiler verdi. 

    Kongrenin son konuşmacısı Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz kürsüye davet edildiğinde havai fişeklerle karşılandı. Bakan Yılmaz konuşmasında; "Ekonomideki başarı ile yoksulluğu azalttık. Devletin hukuk düzeni yerine mafyaların, çetelerin hakim olduğu bir demokrasi vardı. Çetelerle mafya ve karanlık güçlerle mücadele ettik ve onların yerine hukuk devletini güçlendirdik. Devletin otoritesini yeniden düzenledik. Yeni ana yasa ile normal demokrasi değil, ileri demokrasi istiyoruz" dedi. 

     Yapılan konuşmaların ardından seçime gidildi. Tek liste ile gidilen seçim de eski başkan Yunus Baydar yeniden başkanlığa seçildi.

      Ardahan Ak parti il Başkanlığı seçimine Ardahan Milletvekili aday adayı olan Çıldırlı İş Adamı Hamza Bektemur'da katıldı.