ARDAHAN UCUZ SİYASETE PRİM VERMEYECEK

ARDAHAN UCUZ SİYASETE PRİM VERMEYECEK

Ülke tarihinde hayatın her...

   Ülke tarihinde hayatın her alanında gerçekleştirdiği devasa iyileştirmelerin yanı sıra, bizatihi siyaset yapma biçiminde de çıtayı bir hayli yükseltmiş, onu her türlü ucuz vasıtadan, istismardan ve ilkesizlikten arındırma yolunda ciddi mesafeler kat etmiş bulunan AK Parti´nin en temel vasfı millet bütünlüğünü korumak ve gözetmektir. Bunun içindir ki, ülkenin fiziki ve kültürel her coğrafi karesinde güçlü bir varlık gösteren yegane parti olma hüviyetine sahip olmuştur. Bu hüviyetini Ardahan´da da bariz şekilde korumuş bulunan Partimiz özellikle de tarihin bu evresinde ve bu coğrafyada toplumsal bütünlüğümüzün korunmasına azami derecede hassasiyet göstermektedir.

   Evet, seçmen sayısı itibariyle küçük ölçekli yerlerde siyaset yapma biçiminde çoğu zaman ilkesel davranılmadığı, bireysel çıkar odaklı basit yol ve yöntemler izlendiği gerçeğine ne yazık ki, Ardahan´da da rastlamaktayız. Hatta vatandaşın ülke yönetimini belirlemek kadar büyük bir önemi haiz olan oyunu parayla satın almaya teşebbüs edecek kadar seviye kayıplarına rastladığımız da oldu. Ardahan siyaset tarzında her türlü baskı, şantaj, istismar ve manipülasyon gibi ucuz ve o oranda gayri meşru araç ve yöntemlerden arınarak yeni döneme gireceğimizi beklerken, siyasetin ne yazık ki daha kötü kanallara saptırılmak, daha çirkin bir tarza evrilmek istendiğini görüyoruz. ?Daha kötü ve daha çirkin? dediğim şey ise, toplumsal bütünlüğümüze tahrip gücü yüksek habis tohumlar eken etnik, mezhebi ve coğrafi milliyetçilik tehlikesi taşıyan kelime ve cümlelerdir.

    Eminim ki, asırlardır Türkü, Kürdü, Sünni ve Alevisiyle kadim kardeşlik, birlik ve beraberlik örneğinin en güzel biçimini yaşatmış Ardahan´ın derin irfanı ve engin tarihi tecrübesi her karışında şüheda fışkıracak bu aziz topraklarda özünde bölücü nitelikleri taşıyan habis tohumların ekilmesine de , yerleşmesine de izin vermeyecektir.

    Her şeyde olduğu gibi özellikle siyasette de doğru olanın onu her türlü ucuzluktan ve istismardan uzak tutmak olduğu inancımızı yitirmeden hangi aidiyete mensup olursa olsun İNSANA HİZMET MERKEZLİ siyaset tarzımızı, kardeşlik çınarımızın kök ve dallarını sağlıklı tutmanın ve beslenmenin gerekliliğini, olması gereken ölçütün yararlılık ilkesinden geçtiği inancımızı koruyacağımızı;

   Değerli Ardahan Kamuoyuna saygı ile bildiririz.,

Prof.Dr. Orhan ATALAY

AK Parti Ardahan Milletvekili