ARDAHAN TEK YÜREK

ARDAHAN TEK YÜREK

15 Temmuz Demokrasi...

    15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü´ Anma etkinlikleri coşku içerisinde geçti. Binlerce kişinin tek yumruk olduğu gecede, ´Şehitler ölmez vatan bölünmez´ sloganı atıldı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar düzenlenen etkinliklerde şehirler Türk Bayrakları ile donatıldı.
    Fethullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) 15 Temmuz´daki darbe girişiminin 1´inci yıldönümünde Ardahan kent merkezinde, ´Milli Birlik Yürüyüşü´ düzenlendi. Oldukça yoğun katılım olduğu Milli Birlik Yürüyüşü´ne, Ardahan valisi Mehmet Emin Bilmez, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, AK Parti Ardahan İl başkanı Yunus Baydar il ve ilçelerden üst düzey bürokratlar, siyasi parti temcilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    Yürüyüşe Çıldır´dan ise Çıldır kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Çıldır Belediye başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, AK Parti Çıldır İlçe Başkanı Ahmet Rıfat Vural, AK Parti Çıldır Gençlik Kolları Başkanı Dural Karahan´ın yanısıra çok sayıda vatandaş katıldı.
    Kuran-ı Ker´im okunması ve duaların edilmesiyle ellerinde bayraklarla meydanlarda toplananlar, ´Vatan sana canım feda´, ´Bir ölür, bin diriliz´ sloganları attı.
    Gecenin ilerleyen saatlerinde AK Parti Ardahan İl Başkanı 5 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Ardahan´da toplanan halka hitaben konuşma yaptı. Baydar yapmış olduğu konuşmada ? Bu mübarek geceye geldiğiniz için şahsım ve partim adına hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Allah´ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Ardahan´dan, Kafkaslara açılan kapıdan, reisimize, başkanımıza, cumhurbaşkanımıza burdan selam gönderiyoruz.
    Değerli hemşerilerim 1 yıl önce 15 temmuz gecesi saat onbir civarında telefonum çaldığında bir genç kardeşimiz abi darbe oluyor dedi. Kardeşim dalgamı geçiyorsun kapat telefonu dedim. Sonra üstüne bir kaç telefon daha alınca televizyonu açtım, şuan ki 15 Temmuz şehitler köprüsünde trafik tıkanmış her yer ana baba günü. Gerçekten darbe oluyor ama benim aklım bunu almıyordu.
Ülkede kaos olduğunda, anarşi arttığında, kriz olduğunda ve yahut daha başka müdehaleler olduğunda ülke darbe olmuştur. Altmış darbesi, Yetmişikideki muhtıra, Seksendeki 12 Eylül darbesi ve 28 şubat süreçleri bunların alt yapısı hazırlanmıştı. Ama Türkiye Cumhuriyeti devleti dünyanın 16. büyük ekonomisine sahip haline gelmişti. Artık kendi tankını, kendi savaş uçağını, kendi silahlarını üretebilen, IMF´ye borcu olmayan hatta dışarı borç verebilecek ekonomik güce gelmişti. Ne oldu da darbe oluyordu. Ama bir geriye bakalım bu hainler çetesi, bu suikast timleri 40 yıldır çöreklendikleri ülkemizde ve yine bölücü terör örgütü ile ne tesadüftür ki aynı zamanlarda kurulmuş.
   Demek ki ülkemizin aydınlık yürüyüşü, ülkemizin kalkınması, başta Cumhurbaşkanımızın açmış olduğu bu çığırı birileri durdurmak istiyordu. Bunun geçmişte örneklerini gördük. 2011´de , 2013´te gezi olaylarında, 17-25 aralık kumpaslarında bunu denediler, düşürmeye çalıştılar, düşüremediler. Bu hain çetesi, özellikle asker kılığına girmiş, polis kılığına girmiş, hakim savcı kılığına girmiş beyinlerini kiraya vermiş bu ihanet çetesi memleketin insanlarını o gece katlettiler. Hafızamız almıyordu. Çünkü darbe için bu ülkede kaos gibi bir ortam yoktu.
   Değerli hemşehrilerim, değerli Ardahanlılar. O gece Ardahan´da Türkiye´nin her ili gibi direniş gösterdi. Bende o gece o direnişin içerisinde olan kardeşiniz olarak Ardahanlı hemşehrilerime müteşekkirim. O geceki heyecan, o geceki coşku ile hangi siyasi partiden olursa olsun binlerce Ardahanlı o gece meydanlara gelerek o duruşu gösterdi, nöbetlere icabet etti.
    Değerli hemşehrilerim, yarınımız inşallah bu günlerden daha aydınlık olacaktır. Bu hainler temizlendikten sonra ülkemizin daha da güçlü olacaktır. Buna olan inancım tamdır. İnşallah Cenabı hak bir yıl önce o gece yaşamış olduğumuzu bir kez daha yaşatmaz. il merkezimizden, İlçelerimizden, köylerimizden zahmet edip buraya kadar gelen bütüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum.O gece şehit olan 2502 vatan evladına Allah´tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum. Milletimizn başı sağolsun. Gazilerimize Cenabı Haktan şifalar diliyorum. Hepinize hayırlı akşamlar diliyor, bir kez daha saygı ve muhabbetle selamlıyorum? dedi.

/resimler/2017-7/16/1610223543339.jpg

/resimler/2017-7/16/1610399481118.jpg

/resimler/2017-7/16/1610577137767.jpg

/resimler/2017-7/16/1611130263231.jpg