ARDAHAN İÇİN YOLA ÇIKTIM

ARDAHAN İÇİN YOLA ÇIKTIM

Ardahan Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Murat Aktemur...

       Ardahan Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Murat Aktemur adaylığıyla ilgili olarak projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Temel Yönetim İlkelerinden Sosyal Alanalara kadar bir çok projeyi kaleme alan Aktemur "Ardahan´ın yükşelişinin mimarları arasında yer almak için Akademik ve Bilimsel çalışmaları Ardahanımıza kazandıracağız" 

NEDEN ADAY OLDUM

    Ülkemizin doğudan yükselen ışığı Ardahan Üniversitesi´ni yeni ufuklara taşıma hedefi ile, üniversitemize ve Ardahanımıza hizmet etmek için, Ardahan Üniversitesi Rektörü olmaya adayım. Adaletli, objektif, şeffaf, liyakata dayalı, bütünleştirici, yenilikçi ve dinamik bir yönetim anlayışı ile bu yola çıktım.

TEMEL YÖNETİM İLKELERİMİZ

   Özlük hakları üzerinde herhangi bir tasarruf yapmadan, ötekileştirmeden, liyakata dayalı bir anlayışla, başta öğretim üyeleri ve elemanları olmak üzere tüm üniversite çalışanları için adaletli bir yönetim anlayışı,

Yönetmelikler dışına çıkmayan, nitelikli, paylaşımcı, şeffaf ve objektif bir yönetim anlayışı,

Kişisel hesaplardan uzak, bilimin ve bilim adamının ön planda olduğu, herkesi kucaklayan, bütünleştirici bir yönetim anlayışı,

Sorumlu bir yönetim anlayışı ile, periyodik olarak ve aksatmadan birim ziyaretleri yapıp, öğretim üyelerinin görüş ve önerilerine önem veren bir yönetim anlayışı,

Bilgi üreten ve bu bilgiyi ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürebilme yeteneğine sahip kuşaklar yetiştirilmesine olanak sağlayan güçlü bir yönetim anlayışı,

İnsana saygılı, manevi değerlerine bağlı, yenilikçi, modern, atılımcı, bilimin ön planda tutulduğu bir üniversite için tüm enerjisi ile çalışan dinamik bir yönetim anlayışı,

Rektörlük Makamını tüm personelin istek ve problemlerinin dinlenilmesine ve çözümüne açan bir yönetim anlayışı,

Sorgulanabilen ve eleştirileri dikkate alan bir yönetim anlayışı,

Çalışanın ve üretenin öne çıkarıldığı ve ödüllendirildiği bir yönetim anlayışı,

AKADEMİK VE İDARİ PROJELER

TÜBİTAK tarafından üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde Ardahan Üniversitemizin ilk sıralara tırmanması için gerekli çalışmalara öncelik verilecektir.

Ardahan Üniversitesi sadece devletin kaynaklarıyla yetinmeyip, bulunduğu yörenin ekonomik kaynaklarını araştıran, değerlendiren ve üretime dönüştüren, böylece kendi öz yapısıyla da kaynak arayışı içerisinde olan bir üniversite olmalı, bu sayede yöre kaynaklarından elde edilen ürünlerin gelirleri ile döner sermayesini oluşturmalıdır. Örneğin; et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri üretip sermayeye dönüştürebilecek alt yapı ve kaynağın merkezi Ardahan ve çevresi bu anlayışla kurulacak Ziraat ve Veteriner Fakülteleri için son derece uygundur. Bu doğrultuda inovasyon için, ulusal ve uluslararası farklı kaynaklardan destek sağlanması çalışmalarına hız verilecektir.

Ardahan Üniversitesi bünyesinde yürütülecek araştırma projelerinin, yüksek lisans ve doktora tez konularının özelde Ardahan ve çevresi genelde ülkemiz öncelikleri de göz önünde bulundurularak belirlenmesine özen gösterilecek, bu kapsamda hazırlanacak BAP Projelerinin desteklenmesine öncelik verilecektir.

Akademik kadro atamaları; ayrım gözetmeksizin, ilgili birimlerin talepleri doğrultusunda, akademik ve bilimsel ölçüler ön planda tutularak ve özlük hakları korunarak en kısa sürede gerçekleştirilecektir.

Akademik personele bilimsel araştırma ve yayını artırmak için, yüksek oranda akademik teşvik desteği sağlanacaktır.

Alanında yayına hazır hale getirilmiş bilimsel çalışmaların kitap halinde yayınlanması için baskı maaliyetlerinin tamamı karşılanacaktır.

Öğretim üye ve elemanlarına bilgisayar, tarayıcı, yazıcı ve ofis donanımı sağlanacaktır.

Üniversitemize kayıt yaptıran her öğrencinin ulusal ve uluslararası spor, sanat, ve kültür etkinliklerinde yer alması için gerekli girişimlerde bulunulacaktır.

Uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliği konusunda daha kapsamlı çalışmalar başlatılacaktır.

Dış ilişkiler ofisinin misyonu güncellenecek ve bu bağlamda; yurt dışına gitmek isteyen öğretim üyelerimiz için alanında yetkin yabancı öğretim üyelerinden kabul yazısı alımında danışmanlık hizmeti verilecektir.

Yurt dışı öğretim üyelerinin değişim programı ile uzun süreli olarak üniversitemizde çalışabilmeleri için gerekli zemin oluşturulacaktır.

ERASMUS ve Mevlana Değişim Programları daha işlevsel hale getirilerek, bu programlardan yurt dışına gidecek öğrenci ve öğretim elemanı sayıları artırılacaktır.

Uluslararası bir profesyonel firma ile anlaşma yapılarak, makale ve uluslararası projelerin akıcılık, biçim ve format açısından ücretsiz olarak düzeltme hizmeti verilecektir.

Ulusal ve uluslararası kongrelerin düzenlenmesine destek verilecektir.

Yurtiçi ve yurtdışı konferans/ kongre katılım ücretinin tamamı ödenecek, akademik ünvan ayırt edilmeksizin görevlendirme uçak yolluklu ve gündelikli olacaktır.

BAP projelerinin desteklenmesine öncelik verilecektir.

Akademik, kültürel ve sanatsal etkinliklerin sayısı artırılacak, fakülte ve bölümlerin organize edecekleri sempozyum, panel, konferans ve seminerler desteklenecektir.

SOSYAL ALAN PROJELERİ

Yerleşke içerisinde üniversitemiz mensuplarına restoran ve kafeterya gibi özel hizmet sunan, alışveriş ihtiyaçlarını karışlayan kompleks yapılacaktır.

Yerleşke içerisinde üniversite personelinin çocuklarına özel, kreş ve etüt merkezi ile ilköğretim okulu açılacaktır. Çocuklar için ayrıca kapalı oyun alanları yapılacaktır.

Üniversite çalışanlarının ve öğrencilerinin çeşitli alanlarda spor yapmalarına imkan veren yüksek kapasite ve kalitede kapalı spor kompleksi yapılacaktır.

Yerleşke içerisindeki mevcut sosyal tesisler revize edilecek, yenileri yapılarak öğrenci ve personelin daha kaliteli hizmet almaları sağlanacaktır.

ŞEHRİMİZ ARDAHAN

Üniversiteler özelde bulundukları illerin, genelde de ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine öncülük eden ve katkı sağlayan kurumlardır. Bu bağlamda Ardahan´ın ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine yönelik projeler üretilecek ve desteklenecektir.

Düzenlenecek ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarla, Ardahan´ın sahip olduğu tarihi ve kültürel potansiyeli, doğa potansiyeli turizme açılacaktır.

Ardahan´ın ekonomik ve sosyal yapısının gelişimine yönelik akademik projelere öncelik verilecektir.

Ardahan ve çevresinin kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatları ve diğer kültürel değerlerinin yaşatılması için ekonomik destek sağlanacak ve gerekli koordinasyonlar gerçekleştirilecektir.

Kamu kurumları, özel kuruluşlar ve Sivil Toplum Kuruluşları ile sonuç almaya yönelik ve daha etkili işbirliği oluşturulacak, böylece üniversitenin şehrin gelişiminde daha etkin rol alması sağlanacaktır.

Sinema, kültür merkezi, kafeterya, restoran, sergi salonu, konferans salonu gibi sosyal ve kültürel işlevli birimleri bünyesinde barındıran çok amaçlı ve işlevli ARDA-TEKNOKENT şehrin önemli bir yerine kurularak, üniversite öncülüğünde şehrin fiziksel, sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlanmakla kalınmayıp, aynı zamanda üniversite-şehir kopukluğu giderilmiş, halkla bütünleşilmiş olacaktır.

   Rektör olarak göreve gelmesinin ardından Ardahan Üniversitesini ve Ardahan´ı geleceğe hazırlamak için gecesini gündüzüne katacağını beyan Aktemur Ardahan Üniversitesi Öğretim üyelerindende destek istedi.

Ali Murat Aktemur Kimdir ?

    1973 yılında Ardahan - Çıldır´da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Çıldır´da tamamladı. 1995 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü´nden Birincilikle mezun oldu. 1995 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü´nde Uzman Sanat Tarihçisi olarak göreve başladı. 1999 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi ? Türk İslam Sanatları Tarihi Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamlayarak ?Bilim Uzmanı? ünvanını aldı. 2006 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi ? Batı Sanatı ve Çağdaş Sanatlar Tarihi Anabilim Dalında Doktorasını tamamlayarak ?Sanat Tarihi Bilim Doktoru? ünvanını aldı. 2007 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölümü´nün Sanat Tarihçisi Yardımcı Doçent Doktor kadrosuna atandı. 2010 yılında Üniversiteler Arası Kurulun yaptığı Sanat Tarihi Anabilim Dalı Doçentlik Sınavını başararak ?Üniversite Doçenti? ünvanını aldı ve Sanat Tarihi Anabilim Dalı Doçenti Oldu. 2015 yılında Sanat Tarihi Anabilim Dalında Profesör Doktor ünvanını aldı. TÜBİTAK ve BAP desteği ile Sanat Tarihi ve Mimarlık Tarihi konularında Türkiye, İtalya, Fransa, Çek Cumhuriyeti, İran, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Gürcistan, Rusya ve Nahcivan´ı kapsayan uzun bir zaman diliminde  gerçekleştirilen 48 bilimsel araştırma projesinin yöneticiliğini ve yürütücülüğünü yapmıştır. Uluslararası indekslerde yer alan hakemli dergilerde yayınlanmış 197 bilimsel makalesi, Mimarlık Tarihi, Kültür Tarihi ve Sanat Tarihi içerikli uluslararası niteliklerde 23 bilimsel kitabı, ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş ve yayınlanmöış 143 bildirisi bulunmaktadır. Uluslararası indekslere giren çok sayıda bilimsel hakemli dergi ve uluslararası kitapta, yayınlanmış eserlerine 724 atıf yapılmıştır. Danışmanlığını yaptığı 34 Lisansüstü tez tamamlanmış, 18 tez de devam etmektedir. Bilimsel kitap ve makale dalında çoks ayıda ödülü bulunmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır