ARDAHAN CHP´DE TEK ADAY SESLERİ

ARDAHAN CHP´DE TEK ADAY SESLERİ

26 Aralık 2015 tarihinde yapılacak...

      26 Aralık 2015 tarihinde yapılacak olan CHP Ardahan İl kongresi öncesi bir araya gelen partililer tek aday üzerinde seçime gitme kararı aldılar. 
      
Geçtiğimiz yıllarda parti içinde kutuplaşmaların yoğun olarak yaşanmasındaki en önemli nedenin atamalarla parti başına geçen isimlerden kaynaklandığı görüşü üzerinde hem fikir olan partililer yeniden güçlü bir yönetimi iş başına getirmek için çalışma başlattılar. Seçimlere bir hafta kala bir araya gelen ilçe teşkilatları güçlü bir yönetim seçmek için tek adayla seçime gitme kararı aldılar. 

       Uzun yıllar CHP İl Başkanlığı yapan Yalçın Taştan´ın aday gösterilmesini isteyen teşkilatlar, Taştan´ın parti içi birlik ve beraberliği sağlayacağı, kutuplaşmaların önüne geçeceği bir isim olarak gösterildi. 

      Ardahan Merkez ilçe, Çıldır, Damal ve Posof ilçelerinin önerisi üzerine Yalçın Taştan´a teklif götürülmesinin ve yeniden partinin başına geçmesi için kulis çalışması yürüten ilçe teşkilatlarına Göle´nin de destek olacağı bilgisi alınırken, Hanak ilçesinin ise henüz karar almadıkları konuşulmakta. 

     3 dönem CHP il başkanlığı yapan Yalçın Taştan döneminde parti girdiği tüm genel ve yerel seçimlerde başarılı olmuş, 2009 yılında görevi bıraktıktan sonra ise parti eski gücünü kaybeyderek, tabanda da tepkilere neden olan başkanların yönetimi ile kamuoyunda tartışılır duruma gelmişti.

      CHP Ardahan´da 4 ilçe teşkilatının tek aday olarak Yalçın Taştan´ın aday gösterilmesi talebi üzerine, eski Başkan Taştan´a teklif götürülmesi kararlaştırıldı. Yalçın Taştan´ın bu teklifi kabul etmesi durumda 26 Aralık´taki kurultay´da güçlü bir yönetimin seçimle iş başına geleceği CHP kulislerinde konuşulmaya başlandı.