ARDAFED BASIN İLE İFTARDA BULUŞTU

ARDAFED BASIN İLE İFTARDA BULUŞTU

Ardahan Dernekler Federasyonu`nun Lezzet-i Kür Restaurrantta düzenlediği iftar yemeği Dernek başkanları ile basın mensuplarını bir araya getirdi.

          Ardahan Dernekler Federasyonu'nun Lezzet-i Kür Restaurrantta düzenlediği iftar yemeği Dernek başkanları ile basın mensuplarını bir araya getirdi. Basın mensupları, köy muhtarları, Dernek başkanları, Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı ve yönetiminin katıldığı iftar yemeğine yaklaşık 50 kişi katıldı.
          Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Güven Doğruyol'un açılış konuşmasıyla başladı.
       Doğruyol, amaçlarının örgütlenmeye giderken kurumsal yapı bazında sağlıklı bir yapı oluşturmayı hedeflediklerini ifade ederek şöyle devam etti:
         "İstanbul da ve Ardahan adıyla diğer illerde kurulmuş olan Ardahan derneklerini bir araya toplayıp onların bir çatı örgütü olmasını hedefliyoruz. 2010 yılında 12 dernekle birlikte biz bu Federasyonun kuruluşunu gerçekleştirdik. Federasyona bugün 22 tane kayıtlı dernek var. Bizim bugüne kadar İstanbul'da kurulan Ardahan derneklerinden davet etmediğimiz, gitmediğimiz, federasyona çağırmadığımız hiçbir dernek yok. Bunu böyle bilelim, çünkü biz Ardahan adına kurulmuş ve sivil toplum örgütlerini içerisinden gelen bütün dernekleri davet ettik."
         Doğruyol, Ardahanlıların federasyon çatısı altında birleşmesinin, Ardahan'ın gücünü artıracağını dile getirerek, "Bizler Ardahan'a ne zaman faydalı olabiliriz dersek? Eğer sivil toplum örgütü niteliğini kazanır ve İstanbul'da baskıcı bir güç oluşturabilirsek, İstanbul'da yerel yönetimlerde söz sahibi olabilirsek o zaman Ardahan'a faydamız olabilir. Bizim İstanbul'da Ardahan'ı tanıtmak bazında bir misyonumuz var. Bunu Emit fuarı başta olmak üzere diğer platformlarda elimizden geldiğince Ardahan'ı tanıtıyoruz."