ARDAFED ARDAHANI ANKARADA GÜNDEM YAPTI

ARDAFED ARDAHANI ANKARADA GÜNDEM YAPTI

Ardahan Dernekler Federasyonu öncülüğünde Başkent Ankara'da

         Ankara'da düzenlenen Ardahan Tanıtım Günleri'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğin bayram havasında geçtiğini ifade eden Dernek Başkanı Ergüner Şimdi, "Bu programın el birliğinde yapılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.

      Ankara'da düzenlenen Ardahan Tanıtım Günleri renkli görüntülere ev sahip sahipliği yapıyor. Peynirden bala, yöresel kıyafetlerden tereyağlara, kaz etinden bulgur pilavına birçok yöresel ürünün sergilendiği Ardahan Tanıtım Günleri'ni ve ziyaretçilerini ANFA Fuar ve Kongre Merkezi ağırlıyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fuarda kazlar arasında güzellik yarışması yapıldı ve halaylar çekildi.
       Ankara’da Ardahan Tanıtım Günleri kapsamında fuar alanında halk ozanları ve yerel sanatçılar konser verirken, gelen ziyaretçilerde davul zurnalarla halay çektiler. Ankara ANFA'da gerçekleştirilen "Ardahan Tanıtım Günleri" yoğun ziyaretçi ağırladı. Tanıtım Günleri kapsamında fuar alanında halk ozanları ve yerel sanatçılar tarafından konser verildi. Ardahan Tanıtım günlerine yoğun ilgi gösteren halk, açılan stantları gezerek alışveriş yaparak, yerel ürünlerden alma sansı buldular. Davul zurnalarla karşılan gelen misafirler halay çekerek doyasıya eğlendiler.

      Ardahan Valisi Hüseyin Öner, etkinlik alanını ziyaret eden Ankara Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı ile birlikte konseri izledi ve konser sonrası sahne alan sanatçılara plaket verdi.

       Vali Öner, "Ardahan Tanıtım Günleri" kapsamında iki gündür buradayız. Tanıtım etkinlerimize, hem Ankara'daki hemşehrilerimizin, hem de Ardahan'ı merak eden Ankaralı vatandaşlarımızın yoğun ilgisini görüyoruz. Burada hem mutfak kültürümüzü hem de sosyal kültürümüzü tanıtıyoruz" dedi.
       3-4-5 Aralık tarihleri arasında devam edecek Ardahan Tanıtım Günleri'nde en güzel kaz olarak birinciliği kapan Şahin'in sahibi Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Ergüner Şimdi, kazandıkları her şeyi yaptıkları işlere yatırım olarak kullandıklarını belirterek "Biz kazandığımız her şeyi yaptığımız işe yatırım yapıyoruz. Yine kazın yetiştirilmesinde, kazın yemlendirilmesinde kullanacağız. Ardahan Dernekler Federasyonu olarak yaptığımız işlemlerden birisi. Bu bizim Şahinimiz. Biz Ardahanlılar olarak yetiştirdiğimiz zaman böyle kazlar yetiştiriyoruz" dedi.
"KARS İLE RAKİPLİĞİMİZ YOK"
       Açıklamasının devamında vatandaşların gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını ifade eden Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu Genel başkanı Ergüder Şimdi, "Bugün burada bayram havasında Ardahanlılar Günü programı izliyoruz. Bu programın el birliğinde yapılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bizim Kars ile rakipliğimiz yok. Kars-Ardahan-Iğdır olarak aramızda bir farkımız yok. Özellikle Ardahan kazının güzelliğini anlatmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.