ARAÇ SAHİPLERİNE GÜRCÜ SÜRPRİZİ

ARAÇ SAHİPLERİNE GÜRCÜ SÜRPRİZİ

1 Mart 2018...

    Ardahan ve ilçelerinde yaşayanlar, Türkiye´de akaryakıt fiyatlarının yüksek olması nedeniyle komşu ülke Gürcistan´a giderek araçlarının depolarını burada dolduruyordu. 1 Mart 2018 itibariyle Gürcü hükümetinin aldığı karar ile artık Türk araçlarının Gürcistan´da akaryakıt alması için zorunlu trafik sigortası yaptırma şartı geliyor. Bu durumda araçlarını ucuz yakıt için Gürcistan´a geçiren vatandaşlara ucuz yakıtın artık ortadan kalkacağı anlamına geliyor.
     Ardahanlılar, sürekli artan akaryakıt fiyatlarına çözümü, komşu ülke Gürcistan´da bulmuştur. Gürcistan´a açılan iki sınır kapısı ile özellikle hafta sonları Gürcistan´a giden Ardahanlılar, 15 lira geçiş ücreti ödeyerek girdikleri komşu ülkeyi hem geziyor hem de alışveriş yapıyor. Birçok şeyi buradan alanlar, dönüşte de araçlarının deposunu ağzına kadar doldurup Türkiye´ye giriş yapıyorlardı.
    Gürcistan´a 20 kilometre uzaklıktaki Çıldır ilçesinde yaşayan vatandaşların hemen hemen hepsi araçlarının yakıtlarını komşu ülke Gürcistan´dan temin ediyordu. Gürcistan hükümetinin almış olduğu kararla Türk vatandaşlar artık Gürcü trafik sigortası yaptırmak zorunda kalacak. 15 günlükten başlayan zorunlu Gürcü trafik sigortası fiyatları bölge halkının büyük tepkisini çekeceğe benziyor. Zorunlu sigorta 15 günlük, 1 aylık, 3 aylık ve 1 yıllık olacak ve araç tipine göre fiyatlandırılacak.