www.cildirgoyce.com

ARAÇ DONMA DERDİNE SON

ARAÇ DONMA DERDİNE SON

Avrupa ülkesi İsveç´te üretilen...

    Avrupa ülkesi İsveç´te üretilen ve Türkiye´de de patenti alınan VER-ISI (Motor ısıtıcısı) Rusya´dan sonra Kars´ta da görücüye çıkıyor.

   Merkezi İstanbul´da bulunan VER- ISI motor ısıtıcısı Çıldır´a getiren VER-ISI Firması, araç sürücülerini rahatlatacak olan ürünü Karslılarla buluşturuyor.

    Çıldır´a araç sürücülerini büyük bir sıkıntıdan kurtaracak, ?Aracım dondu, aracım çalışmadı, aracım ısınmadı´ gibi sorunları ortadan kaldıracak olan bu yeni buluş hakkında açıklamada bulunan VER-ISI Motor ısıtıcısı satış temsilcisi Enver Kırbaş, ?İsveç´te 45 yıldır kullanılan bu aparat Türkiye´ye getirerek Ardahan´da resmi olarak Özçam Petrol´la bayilik sözleşmemizi yaptık. Bu ürün sayesinde özellikle Ardahan gibi eksi 45 dereceyi bulan soğuk havalarda sürücüleri araç çalışmayacak korkusunu ortadan kaldıracak. Araç donmasını tamamen ortadan kaldıracak ve küçük bir aparatla sorun kökten çözülüyor. Türkiye´de bir ilk olan VER-ISI aparatı, radyatör hortumuna kolayca takılan bu sistem elektrikle çalışıyor ve soğuk günlerde her türlü aracınızı yaz sıcaklığında olmasını sağlıyor. Soğuk günlerde arabanızla yaz sıcaklığını hissedin. VER-ISI sistemi ucuza mal olan basit bir sistemdir. Ben İsveç´e 1972´nin sonunda gittim. İskandinav Ülkesi, Kuzey yani kutuplara yakın İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya, İzlanda, buralar coğrafi konum itibarı ile çok soğuk ülkeler. Eksi 15-20´lerde. Aynı bizim doğu illerimizdeki iklimler gibi soğuk yerlerdir. İsveç´te araçların o soğuklarda çalışmaması gibi bir sorun kesinlikle yoktur. Ben bu sistemin Türkiye gibi bir ülkede neden olmasın dedim ve bu sistemi Türkiye´ye getirdim. İsveç´te arabasına binen düğmeye basıyor çalıştırıyor işine gidiyor. Türkiye TV kanallarını açtık. Doğu illerimizde soğuk hava koşullarının zorluklarını anlatıyorlar. Bir minibüsçüyü gösteriyorlar. Arabası soğuktan çalışmadığı için motorun altına çalı çırpı kâğıt yakıp ısıtmaya çalışıyordu, devamında araç tutuşmuş yanıyordu. Buradan yola çıktık ve İsveç´te kullanılan parçayı Türkiye´ye tanıtmaya karar verdik ve geçen yıldan bu yana Türkiye´de satışa başladık. 220 volt ev elektriği ile çalışan aparat motoru ısıtıyor ve donma ya da çalışmama gibi bir sorunu kalmıyor. Kullanımı ve takılması basit olan bir aparattır. Bu aparat İsveç´in yüzde 95´inde, Norveç´in yüzde 80´inde, Danimarka´nın yüzde 70´inde, Almanya´nın da soğuk bölgelerinde yüzde 40´ında araçlarda takılıdır? dedi.  

KULLANIMI:

Elektrik fişlerinin kuru olmasına dikkat edin. Toprak hatlı üçlü fiş kullanılmasına dikkat edin.
 

KULLANIM ALANLARI:

Binek arabalar, minibüs, dolmuş, taksi, pikap, otobüs, kamyon, tır, su ile çalışan deniz motorları, yol inşaatlarındaki şantiyeler, ağır iş makineleri, taşıyıcılar, yapı inşaatlarındaki şantiyeler ve her türlü i? makineleri.
 

TAKILMASI:

Alt radyatör borusunun ortasından kesilip eldeki ısıtıcıyı borunun arasına ilave ederek kelepçe yardımı ile monte edilir. Soğuk motorun ilk çalışmasındaki dezavantajlar, olumsuzluklar ve görülen zararlar; Soğuk motor çalışmakta zorlanır. -Soğuk motor çalıştığında ısınıncaya kadar geçen zaman içinde en az iki misli yakıt tüketir ve harcar.  

Ayrıntılı Bilgi için: 05071282526