ANKARA'DA ARDAHAN TANITIM GÜNLERİ

ANKARA

Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanlığında Ankara’da düzenlenen Ardahan Tanıtım Günleri renkli görüntülere sahne oldu. Tanıtım günlerinde şehrin yöresel lezzetleri beğeniye sunuldu.

   Ankara Altınpark’ta düzenlenen fuarda Ardahan ketesi, pişisi, kazı, kaşarı, coğrafi tescili balı gibi birçok yöresel lezzet başkentlilerin beğenisine sunuldu. Aynı zamanda Ardahan’a özgü kaşar döneri kesilerek fuarı ziyaret eden vatandaşlara ikram edildi.
   Tanıtım günlerine katılan Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, resmi kurumların, sivil toplum kuruluşlarının ve esnafların Ardahan’ın tanıtımı için açtıkları stantları ziyaret etti.
   Açılışta bir konuşma yaparak, Ardahan'ın tanıtımı adına bu tarzdan etkinliklerin son derece önemli olduğunu belirten Vali Hayrettin Çiçek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ardahan’ımız il olduğu yandan bu yana her geçen gün gelişiyor ve güzelleşiyor. Özellikle devletimizin son yıllarda yaptığı destekler ile il merkezimiz, ilçelerimiz ve köylerimiz alt ve üst yapı çalışmaları ve ulaşım noktasında çok iyi seviyelere ulaştı. Yakın zaman da ilçelerimizin tamamı doğalgaza kavuşacak. Biz özellikle il dışında yaşayan Ardahanlı  hemşerilerimizden, iş insanlarımızdan Ardahan’a yatırım yapmaları konusunda desteklerini bekliyoruz. Tanıtım günlerimize katılarak, destek veren tüm misafirlerimize ve bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
   Fuar alanında tezgah açan Erdoğan Balıkçı, Ardahan kazına ilişkin, “Kazın karda bekletilmesi gerekiyor. Daha sonra en az 6 saat kaynaması lazım, yumuşak olması lazım etin. Sonrasında fırına veriyoruz, 3 saat pişiyor” dedi.
   Ardahan peynir çeşitlerini Ankara’ya taşıyan işletme sahibi Önder Çapan, “Ardahan Göle bölgemizden elde ettiğimiz sütlerden yapıyoruz ürünlerimizi. Peynir çeşitlerimiz arasında eski kaşar, taze kaşar, gravyer,çeçil peyniri var” dedi.
   Fuarı ziyaret eden Hatice Caba, “İncir aldık. Ürünlerin hepsi çok güzel” şeklinde konuştu.
  Tanıtım günlerine Vali Hayrettin Çiçek, AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç, CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, AK Parti MKYK Üyesi ve 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,  İller İdaresi Genel Müdürü (eski Ardahan Valisi) Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan da görev yapmış eski valilerimiz, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, Ardahanlı hemşehrilerimiz ve Ankaralı vatandaşlar katıldı.