Ankara Serhat Ardahan Federasyonu Kuruldu

Ankara Serhat Ardahan Federasyonu Kuruldu

Berkant Ezer başkanlığında Ankara Serhat Ardahan Federasyonu kuruldu.

           Ankara'da, Ardahan’ın lobi faaliyetlerinin daha etkin hale getirilmesi amacıyla Ardahan Derneklerinin birleşmesiyle Ankara Serhat Ardahan Federasyonu kuruldu. 

       Ankara Serhat Ardahan Federasyonu Başkanı Berkant Ezer yaptığı açıklamada; “03.07.2024 tarihi itibariyle Başkent Ankara'da, memleketimiz Ardahan ilinin lobi faaliyetlerini daha etkin hale getirmek amacıyla Ankara Serhat Ardahan Federasyonu'nu Ardahan ili derneklerimizle birlikte kurmuş bulunmaktayız. Ankara'da Ardahan ilinin temsiliyeti iki vekille olmasının yanında onların gücüne güç katmak, eksik kalınan tüm faaliyetlerde tamamlayıcı unsur olmak ve aynı zamanda lobi oluşumunu güçlendirmek adına Federasyonumuzun kurulması mecburiyet doğurmuştur. 

        Emekli olmuş hemşehrilerimizin zaman geçirmek için yoğun olarak dernek ve federasyonların içerisinde ben hala varım demelerinin yanı sıra, sivil toplum örgütleri bünyesinde yer alanların, buraları zaman geçirme, fotoğraf verme, kartvizit kuruluşu olmasına karşı olarak, Ardahan İlinin de kültürel, spor ve sanatta var olduğunu kanıtlamak mecburiyetindeyiz. Ülke yönetiminde en ileri konumlarda bulunmak, hemşehri kuruluşları ve siyasilerin, bürokratlarımıza karşı uyguladıkları haksız baskıları önlemek adına federasyonumuzun kurulmasının elzem olduğu ortadadır. Şunu da söylemek isteriz ki, bir yıl içerisinde tüm Ardahan Sivil toplum örgütlerinin yaptığı faaliyetlerin en büyüğünü en farklısını ortaya koyacağız. Ankara Serhat Ardahan Federasyonu birleştirici bir güç olacaktır. Bununla da kalmayıp Ankara'da Ardahan İlinin temsil mekanizması olacağını bir yılda herkese göstereceğiz. Federasyonumuzun tüm Ardahanlı hemşehrilerimize hayırlı olmasını dileriz”.