www.cildirgoyce.com

ALTUN CUMHURİYET GAZETESİNİN MANŞETİNİ DEĞERLENDİRDİ

ALTUN CUMHURİYET GAZETESİNİN MANŞETİNİ DEĞERLENDİRDİ

Ben burdan bütün kripto FETÖ’cülere hodri meydan diyorum...

       A Haber'e bağlanan Altun, "Ben burdan bütün kripto FETÖ’cülere hodri meydan diyorum. Benim yerim yurdum bellidir. Benim evim Türkiye Cumhuriyeti'dir. Ben bunlarla daha önce de mücadele ettiğim için beni hedef alıyorlar" ifadelerini kullandı.

İşte Altun'un o açıklamaları:

Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun; Cumhuriyet Gazetesi'nin manşetinde yer alan "Ensar, TÜRGEV, TÜGVA paralel terör örgütü gibi" şeklindeki ifadelerin şahsına ait olmadığını söyledi.

A Haber'e bağlanan Altun şunları ifade etti:

Böylesine görevlerde bulunan insanlar kamu menfaatini devlet menfaatini her şeyin üzerinde görür. Bizlere menfaat halelleri olan ya da kıskançlık duyan insanlarla karşılaşmamız normaldir. Dolayısıyla böyle durumlarla çok karşılaştık.

DARBE ÖNCESİ BU YAPIYA KARŞI MÜCADELE ETTİM

15 Temmuz hain darbe girişimi öncesi, görevli olduğu Bitlis'te kurulan FETÖ ve PKK'yla mücadele kuruluna başkanlık ettiğini söylen Altun: "Benim üzerime çok gelinmesinin nedeni Bitlis'te vali yardımcılığı yaptığım dönemde , FETÖ ve PKK'yla mücadele kurulu kuruldu ben bu kurulun başkanlığını yaptım. Bu anlattığım yıllar hain darbe girişiminden önce. Biz bu yapıya karşı o zaman da cesurca mücadele verdik. Onun yanıında PKK'ya karşı mücadeleyi yürütmeye çalıştım. O dönemde düşmanlar da kazandık" ifadelerini kullandı.

Altun açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: 15 Temmuz hain darbe gecesine Cumhurbaşkanımızın çağrısını vali vekili olduğum Bitlis'te uyguladım ve vatandaşlarımızı sokağa davet ettim. Darbeciler hakkında cumhuriyet başsavcılığı ile görüşüp yakalama kararı çıkarttık.

KİŞİSEL HUSUMETLER NEDENİYLE UZAKLAŞTIRILDIM

Bir dönem görevden uzaklaştırıldığını da anlatan Altun, sürece ilişkin şunları söyledi: Bir takım kişilerin kişisel husumetleriyle, iftiralarıyla bizim bir uzaklaştırmamız söz konusu oldu.
O dönem kripto FETÖ'cü olarak bilinen hainler, darbe gecesi darbecileri tutuklatmakta gösterdiğimiz başarının ardından beni itibarsızlaştırmak için harekete geçtiler. Ama bu kampanya tutmadı.

Bu olayın TÜGVA ile Ensar Vakfı ile veya İlim yayma Vakfı ile hiçbir alakası yok. Benim bazı basın yayın organlarında iddia edildiği gibi bu kurumlara yönelik ifadelerim olmadı.

FETÖ TÜGVA'YI DA HEDEF ALDI

Altun, FETÖ'nün milli ve manevi değerleri koruyan kurumları hedef aldığını ve bunlardan birinin de TÜGVA olduğunu belirtti.

"FETÖ dediğimiz yapı, bu TÜGVA gibi Ensar Vakfı gibi milli ve manevi değerleri koruyan kurumları da hedef aldı. "Benim adımı bu olayın üzerinden 5 sene sonra tekrar dile getirmeleri manidardır.

HODRİ MEYDAN

Ben burdan bütün kripto FETÖ'cülere hodri meydan diyorum. Benim yerim yurdum bellidir. Bunlar beni daha önce de Zaman Gazetesi'nde de hedef gösterdi.
O dönemde bize kumpas kurmayı çalışanları devlet de biliyor.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA

        Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun; "TÜGVA, TÜRGEV, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti gibi vakıf ve STK'lar kamu yararına çalışan dolayısı ile ülkemiz için faydalı nesiller yetiştirme gayreti içinde olan kurumlardır. Böylesine güzide vakıf ve STK'lar hakkında 'paralel yapı, terör örgütü' gibi mesnetsiz nitelendirmeler yapılması ve konuya ismimin alet edilmek istenmesinden büyük rahatsızlık duyduğumu açık yüreklilikle ifade etmek isterim" dedi.

Salih Altun'un açıklamaları şöyle:

    "Bitlis Vali Yardımcısı olarak görev yaptığım 2015-2016 dönemi ile ilgili bazı basın yayın organlardan çıkan haberlerde ismimin geçmesi nedeni ile kamuoyuna açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur."

"Devletimizin şahsıma gösterdiği güven ve teveccühe layık olmaya çalışarak yaklaşık 17 yıldır mülki idare amirliği mesleğini sürdürmekteyim."

"2014, 2015 ve 2016 yıllarında valilerimin de teveccühü ile Bitlis'te Vali Vekilliği ve Terörle Mücadele ve Göç Koordinatörlüğü gibi önemli görevlerde bulundum."

"Devletimize ihanet eden başta FETÖ ve PKK olmak üzere tüm şer odakları ile layıkı ile mücadele ettim."

"Nitekim 15 Temmuz 2016 hain darbe gecesi de Bitlis Vali vekili olarak vatansever kamu görevlileri ve halkımız ile birlikte darbeye karşı koydum ve darbecilerin tutuklanmasını sağladım."

"Süre gelen bu mücadele esnasında bir çok kripto unsurun husumeti ile karşılaştığım ve bu husumetin hala devam ettiği de yadsınamaz bir gerçektir."

"Husumetten kaynaklı yaftalama ve mesnetiz yakıştırmaların bazı haber siteleri ve gazetelerde TÜGVA ile zorlama bağlantılarla ilişkilendirilmeye çalışılarak habermiş gibi servis edilmesi son derece talihsiz olmakla birlikte kasıtlıdır da."

"TÜGVA, TÜRGEV, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti gibi vakıf ve STK'lar kamu yararına çalışan dolayısı ile ülkemiz için faydalı nesiller yetiştirme gayreti içinde olan kurumlardır."

"Böylesine güzide vakıf ve STK'lar hakkında 'paralel yapı, terör örgütü' gibi mesnetsiz nitelendirmeler yapılması ve konuya ismimin alet edilmek istenmesinden büyük rahatsızlık duyduğumu açık yüreklilikle ifade etmek isterim. Kamu oyuna saygı ile duyurulur."

2021/10/1635061530_salih_altun_cumhuriyet_-1.jpeg

 

2021/10/1635061531_salih_altun_cumhuriyet_-2.jpg

 

2021/10/1635061585_salih_altun_cumhuriyet_gazetesi.jpg