ALTUN, GÖREVİNE İADE EDİLDİ

ALTUN, GÖREVİNE İADE EDİLDİ

15 Temmuz...

    15 Temmuz FETÖ Darbesi sonrası görevinden ihraç edilen, Ardahanlı Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun Yeni KHK ile görevine iade edildi.

Görevine İade Edilen Altun´dan Açıklama

    Resmi gazetedeki 692 sayılı KHK ya göre görevine iade edilenler arasında yer alan Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalrda bulundu. Altun yapmış olduğu açıklamada;
    ?Asker kıyafeti giymiş bir grup hain teröristin ihanetine karşı milletimizin verdiği destansı mücadelenin yıl dönümü. 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Zaferi Destanı tarihimize ?15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü? olarak geçti.
Bu vesile ile evvela mübarek şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi saygı ve minnet ile anıyorum. O gece hain işgal girişimine karşı kahramanca direnen milletimize, içine sızmış FETÖ´cü hainlere geçit vermeyen kahraman ordumuza, vatanı canı pahasına savunan polisimize, jandarmamıza, ve ölümü göze alan tüm kahramanlara selam olsun?
   Allah´a hamdolsun ki bu destansı mücadelenin tam da yıl dönümde 692 sayılı kanun hükmünde kararname ile görevime iade edilmiş bulunuyorum, bu vesile ile başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırm´a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu´ya, Bakanlar Kurulumuzun kıymetli üyelerine ve İçişleri Bakanlığı bürokratlarına şahsım ve ailem adına saygı ve şükranlarımı sunuyorum.
   Görevimden ayrı geçen süre boyunca bir an olsun ümitsizliğe düşmedim, hakkı ve sabrı tavsiye etmenin gereğini idrak etmeye gayret ettim, bu nedenle kendimi mağduriyet hissine kaptırmadım. Birileri bu vatan için canını vermişken, gazi olmuşken, bir yanlışlık sonucu görevden alınmış olmayı dert etmekten hicap duydum. Bu duygular içerisinde olmak hem şahsımın hem de sevenlerimin moralinin yüksek olmasına vesile oldu.
    Devletin kılcal damarlarına sızmış ezoterik bir örgüt ile mücadelenin kolay olmadığının farkında olmak gerekiyor. FETÖ terör örgütü mensupları, kendi oluşturdukları sapkın bir inancın etrafında örgütün çıkarları için her suçu işleyebilmekteler. Aylar öncesinden subliminal (örtülü) mesajlarla darbe iması yapan FETÖ bileşenlerinin, menfur darbe başarısız olunca nasıl akla izana aykırı tezviratlar yaptığı kamu oyunun malumudur.
    FETÖ örgütü ile hiçbir ilgisi olmadığı halde görevinden el çektirilmiş olanlar dik durmalı, asla taviz vermemeli, bu iğrenç örgütün 248 insanımızı canice katlettiği yüzlercesini yaraladığı, devletimizi yıkmaya, çocuklarımızın geleceğini düşmana ipotek etmeye çalıştığı asla unutulmamalı!
    Birileri canını vermişken, işini kaybetmeyi unvandan olmayı gerçek vatansever olan hiç kimse mesele yapmamalı. Rızkı veren Allah´tır. Bu cümleleri göreve iade edilmiş olmanın rahatlığı içinde dile getirdiğim zannedilmesin, zira ihraç edildikten bir gün sonra canlı yayında aynı duyguları dile getirdim.
    Adalet mutlaka yerini bulmaktadır, Devletimiz haklıyı haksızdan ayırmak için hassas bir çalışma yürütmektedir, nitekim şahsıma atılan iftiralar ve birilerinin kişisel hasmane hesapları en başta bu inanç ve dik duruş sayesinde bozulmuştur. Bu dönemde desteklerini esirgemeyen dostlara sahip olmanın kıvancını yaşıyor, kavli ve fiili dualarını esirgemeyen herkese şükranlarımı sunuyorum.
    Yüce Allah bu millete bir daha 15 Temmuz gibi ihanetler yaşatmasın, herkes şunu bilmeli ki bu millet ölür ancak yine de bağımsızlığını ve onurunu kimseye teslim etmez. 15 Temmuz destanının yıl dönümü vesilesi ile bir kez daha dünden bu güne bütün mübarek şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyorum. Vatan sağolsun!