www.cildirgoyce.com

ALLAH´ A EMANET !

ALLAH´ A EMANET !

Ne güzel bir cümledir

    Ne güzel bir cümledir; ?´Allah´ a emanet!´´ aynı zamanda anlamlı da bir söz değil mi? Maneviyatımızı süsleyen, sonsuz ve sınırsız bir güç olarak kabul etmiş insanoğlu, tanrıyı. Sınırsız güç olunca, tabi ki her şeyimizi de O´ na emanet eder çekiliriz bir kenara. Rahat, huzurlu ve bir o kadar da emin bir şekilde yaşarız, güya. Oysa ki Allah, akıl-fikir vermiş, zeka vermiş kullanın diye. Tedbirlerini al, öyle yaşa diye. Lakin biz öyle mi yapıyoruz? ?´Saldım çayıra, Mevlam kayıra.´´ Atasözü misali tedbir almalıyız. Ancak, tedbirsiz olduğumuz için de başımıza onca iş gelir. Elbette ki güzel, doğru ve kaliteli yaşayabilmek için de şahsi olarak kendimizce birtakım önlemler almaya çalışırız. Fakat bu önlemler yeterli oluyor mu hayatta, hayır.
   Bunun yanında devletimizin de yaşamımızı kolaylaştırmak için bir takım tedbirler alması gerekmiyor mu? Elbette ki gerekiyor, hatta alıyordur da. Çünkü, Türk Anayasası´ nda ifadesini bulan mal ve can güvenliği gibi önemli bir madde var. Bu madde de anlamını bulan güvenlik görevini en iyi şekilde hissettirmesi gerekiyor. Genel olarak bu durumun işlediğini görmekle birlikte, Maltepe ilçesinde önemli bir güvenlik zafiyetinin olduğuna tanıklık etmekteyiz. Maltepe ilçesi Esenkent Mahallesi Nadire Caddesi üzerinde meydana gelen olaylar zincirinden örnekler vermek istiyorum. Ayrıca birçok noktasında da aynı durumun olduğu konusunda duyumlar almakla beraber; Nadire Caddesi üzerinde bulunan Eğitimciler Sitesinde, hırsızların adeta alay eder gibi gündüz vakitlerinde apartmanları soymaları, hatta aynı anda birkaç sitede birkaç daireye aynı anda girmeleri bu ilçede önemli bir hırsızlık çetesinin olduğuna işaret eder. Gün geçmiyor ki bir eve girilmesin, bir otomobil çalınmasın. Hatta, sitenin güneyinde ki boş alanda gece gündüz kim oldukları bilinmeyen, bir takım kimselerce meşgul edilmesi mahalleliye korkulu anlar yaşatmaktadır. Hırsızlığın yanı sıra uyuşturucu madde kullanımları da ayrı bir sorun olarak mahallenin önünde durmaktadır.
    Yakın bir zamana kadar mahallede bulunan Polis Merkezinin mahalleden kaldırılmasıyla birlikte, geçmişin onlarca katı artarak süren hırsızlık vakaları mahalleliyi canından bezdirmiş durumdadır. Hem bir mahalle sakini, hem bir site yöneticisi, hem de bir dernek yöneticisi olarak bunları yazmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu düşünüyorum. Yani özetle şunu diyebiliriz ki; Allah´ a emanet yaşıyoruz. İnsanlar giden mallarına mı yansın, otomobiline mi yansın, yoksa canlarını kurtardıklarına mı sevinsin?
    Beş on yıl öncesine kadar sakin bir yaşama, güvenli bir ortama sahip olan mahalle de şimdi korku ve güvensizlik hakim. Özellikle de kadınlar ve çocuklar için tehdit oluşturan bir ortama döndü mahalle. İnsanlar çoluk çocuğunu kapı önüne bile çıkarmaya korkar oldular. Özellikle Maltepe kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğü´ ne önemli bir görev düşmektedir. Lütfen etkili olunuz ve mal ve can güvenliğimizi sağlayınız. Çok acil önlemler almanız gerekmektedir. Çünkü devletimizin gücü bir mahalleyi hatta bir ilçeyi üç beş çapulcudan ve çeteden korumaya ve güvenli hale getirmeye yeter de artar bile.
Allah´ a emanet bir durumdan, devlete emanet ve devlet güvencesinde mal ve can güvenliğinin sağlanabildiği ve korunabildiği bir duruma geçmeyi arzuluyoruz. Aksi takdirde herkes kendi önlemini almaya çalışır ise kaos ve çatışmalar kaçınılmaz olur. Devletimizin ve ilgili kurumlarımızın bu tür durumlara izin vermeyeceği inancıyla?
 
Yaşar GELER
Eğitimci-Yazar