AKTAŞ´A DAİR

AKTAŞ´A DAİR

DÜN AKTAŞ´I AÇTIRMAYANLAR BUGÜN YALAN VE DEDİKODULAR İLE KAPATMAYA ÇALIŞIYORLAR

       Çıldır Aktaş sınır kapısı açılması ilk gündeme geldiği günden beri ortaya çıkan Anti Aktaş Lobisi kapının açılmasını engelledikçe engelledi ama yaptıkları ile kapının açılmasını geciktirmekten başka bir şey başaramadı ve Aktaş sınır kapısı tüm bu muhalefete rağmen açıldı. Kapı artık açıldı Anti Aktaş Lobisi artık yerinde duracak diye beklerken bu seferde açılan kapıyı işlevsizleştirmek ve kullanılmaz hale getirmek için kolları sıvadı. Daha açıldığı gün başladı yalan ve iftira rüzgârı yok efendim herkes bekledi ama kimse sınırdan giriş, çıkış yapamadı yalanını uydurdular oysaki aynı gün 500´den fazla giriş, çıkış yaşandı sınır kapısından. Sonra açıldı da ne oldu buraya ulaşım zor demeye başladılar, yerel gazeteleri ve burada yaşanan küçük adli olayları genel bir durum gibi göstermeye başladılar.

      Bende açılan bu kapıyı gidip görme buradan Gürcistan´a geçmek ve Ahıska´ya varana kadar bir seyahat yapma şansım olmuştu. Öncelikle sınır kapımız gerçekten çok büyük, ihtişamlı ve Türkiye Cumhuriyetine yakışan bir eser olmuş. Kapıdan ise rahatlıkla geçip Karzak´a oradan Ahılkeleğe ve oradan da Ahıska´ya geçtim. Araçla yaptığım seyahatte Ahılkeleğin neredeyse her yerini gezdim. Ahıska´yı baştan sona dolaştım ve Karzak denilen şehri de hem gündüz hem de gece gezdim ama o gün de buradan geçince Ermeniler saldırıyor hikâyesi vardı ve uyarılmıştım ama bir tam gün süren seyahatim esnasında tek bir sıkıntı ile karşılaşmadığım gibi karşılaşanı da görmedim. Mutlaka bazı tartışma ve sürtüşmeler oluyordu ancak bu tamamen adi olaylardan öte bir durum değildir. Ancak bu yaşanan adi emniyet olaylarının müsebbipleri yaşadıkları olayların öfkesi ve birazda suçluluk duygusu ile olayı hemen Ermeniler bize düşman söylemine çevirmekte ve bireysel husumetleri devletleştirmek gibi bir yola gitmektedirler ve bu da çok büyük bir hatadır.

      Gürcistan´da bu tarz genel bir yol kesme, Tırlara saldırma gibi eylemelere müsaade edilmesi mümkün olmadığı gibi iki ülkenin arasında bulunan anlaşmalara da tamamen aykırı bir durumdur. Gürcistan´ın çok önem verdiği bu kapıyı bir iki tane Ermeni´nin sözde milliyetçinin duygularına kurban etmesi hiç akıllıca değildir. Çünkü sınır kapısından sonra Gürcistan´dan bize gelenlerden çok bizden oralara giden olmuştur ve bu da oranın ekonomisine büyük bir katkı sağlamıştır, o yüzdendir ki böyle bir yol kapama, araç taşlama durumu dedikodu ve yalandan öte bir durum değildir.

     Aktaş sınır kapısının tüm engellemelere rağmen açılmasından rahatsız olan bir Anti Aktaş Lobisinin özellikle kapının bulunduğu ilçe olan ilçemiz Çıldır´dan gelecek manipüle edilebilecek haberlere ihtiyacı vardır ve gözler ilçemizde ve buradaki yerel basındadır.

      Dün bir anda ulusal gazete ve internet haber sayfalarına düşen haberle adeta sarsıldım ?ERMENİLER SALDIRDI KAPI KAPANDI´ ERMENİLER AKTAŞ SINIR KAPISINDAN GEÇEN TIRLARA SALDIRDI´ başlıkları ile verilen haberleri görünce irkildim neler oluyor dedim kendi kendime.

      Hemen Çıldır´ı aradım oradaki arkadaşlarımla ve yetkililer ile görüştüm nedir bu olay diye işte aldığım bilgiler ve olayın gerçek yüzü;

      Herkesin malumu kardeşimiz Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan gerginlikten sonra Devletimiz haklı davasında gerekli tüm desteği kardeş Azerbaycan´a vermişken ve bunu tüm dünyaya ilan etmişken toplumun çeşitli kesimlerinden de tepkiler ortaya çıkmıştır. Çıldır ilçemizde de bir gurup gencimizin Azerbaycan´a destek gayesi ile ellerinde Türk ve Azerbaycan bayrakları ile ufak çapta yaptıkları bir destek gösterisi sosyal medyaya ve bir iki tane yerel basına düşünce olanlar olmuş. Hazırda bekleyen Anti Aktaş Lobisi bu haberi ve resimleri alıp bir de Gürcistan´a seyahatleri esnasında şahsi ve sıradan tartışmaları sanki Gürcistan´a seyahat edenler Ermeniler tarafından durdurulup, Araçlar taşlanıyor gibi haber yapmış ve bu sayede yarattıkları tedirginlik ile Aktaş Sınır kapısına yönlenen Tırların Posof´ta bulunan Türkgözü kapısına yönlenmesine neden olmuştur.

      Oysaki görüştüğümüz yetkililer ve vatandaşlardan aldığımız bilgiye göre yolların kapatılması, araçların taşlanması ve şoförlerin darp edilmesi gibi bir durum olmadığı gibi bu yönde resmi mercilere ulaşan bir müracaat da olmamıştır. Yani bu haber tamamen bazı iyi niyet ve duygusallıkla düzenlenmiş küçücük bir protesto eylemini referans alıp, bu eylemi çarpıtarak yapılmış olan Çıldır ilçemize yapılan bu denli büyük ve gelişmiş sınır kapısına tahammül edemeyen ve gelirleri azalacak korkusu ile hareket eden bir lobinin yaygarasından öte değildir.

     Türlü oyun ve entrikalar ile açılmasını geciktirdikleri sınır kapısını işlevsizleştirmek için yapılan bu tür manipüle haberlere karşı herkesin uyanık olması gerekmektedir. Yapılan tüm hareketlerin öncesinde işin ucunun nereye varacağını, eğer sergilenmesi gereken bir tavır var ise bunun hangi platformlarda ve ne şekilde sergilenmesi gerektiği hususunda mantık çerçevesinde düşünmekte çok büyük fayda olacaktır. Duygusal ve sonu düşünülmeyen hareketlerden kaçınıp ilçemiz için adeta pusuda bekleyenlere koz vermekten kaçınılması gerekmektedir.

       Bu olay bir kez daha gösterdi ki yıllarca birçok konuda önü kesilen Çıldır ilçemizin sakinleri, siyasileri ve yöneticileri attıkları her adımda dikkat edip bu Anti Çıldır Lobisine koz vermekten kaçınmaları gerekmektedir. Sınır kapımızın açılmasına bu güne kadar mani olanlar kapımızın açılması ile bu emellerinden vazgeçmediği gibi şimdi de var olan kapının işlevsizleşmesi ve yapılan onca yatırımın kaderine terk edilmesi için vatana ihanet pahasına gayretlerini arttırarak devam etmektedirler.

                                                                    Sinan KARAÇAY