www.cildirgoyce.com

AKTARLAR KIŞA HAZIR

AKTARLAR KIŞA HAZIR

Ardahan´da soğukların başlaması....

      Ardahan´da soğukların başlaması ile birlikte vatandaşlar bitkisel ve tabi ürünlerin satıldığı iş yerlerine yoğun ilgi gösteriyor.

      Sonbahar´ın yüzünü yavaş yavaş göstermesi ve havaların serinlemeye başlaması ile birlikte vücut direncini artırma yolları arayan vatandaşlar Ardahan´daki aktarların yolunu tuttu. Kışa girmeden vücut direncimizi artırmak için yapmamız gerekenlerin başında bitki çayları içmek ve zencefil, zerdaçal ve bal karışımını tüketmek olduğunu belirten aktarlar bal ve pekmezin de ihmal edilmemesi gerektiğini belirtildi.Ardahan halkına yıllardır titiz bir şekilde hizmet verdiklerini belirten Aktar Cihan Çoban, Sonbahar´ın yüzünü yavaş yavaş göstermesiyle birlikte soğuk algınlığı ve gribal rahatsızlıkları bulunan vatandaşların şifalı bitkilere rağbet gösterdiğini belirtti.

     Mevsimsel rahatsızlıklar ve hastalıklara karşı vücudun direnç kazanması adına kışın kendini gösterdiği şu günlerde şifalı bitki satışlarının oldukça arttığını belirten Aktar Cihan Çoban, soğuk algınlığına yakalanmamak isteyen vatandaşların çoğunlukla zencefili tercih ettiklerini ifade etti.

    Ardahan ve çevresinde hava sıcaklıklarının hızla düşmesinin ardından grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkları bulunan vatandaşların, zencefil - zerdeçal - havlıcan ve ıhlamur gibi bitkileri daha çok satın aldıklarını kaydeden Çoban, "Vatandaşlarımız artık internet, televizyon ve gazetelerden hemen hemen tüm bitkilerin neye iyi geldiğini biliyor.Kamuoyundaki bu bilgilendirmeler bizim işlerimizi oldukça kolaylaştırdı. Biz aktarlar olarak yine elimizden geldiği kadar şifalı bitki ve baharatlar konusunda yararlarını anlatmak adına bilgilendirmeler yapıyoruz" dedi.Şifalı bitkilerin gıda takviyesi olduğunu ve basit rahatsızlıklarda yardımcı rol oynadığını kaydeden Çoban, ciddi rahatsızlıklarda vatandaşların mutlaka doktora gitmelerini tavsiye etti. Çoban, "Bitkilerin hepsi doğaldır ama kesinlikle ilaç değildir. Bu yüzden genellikle basit rahatsızlıklarda şifalı bitkiler önerilir. Bu nedenle vatandaşlarımıza daha ciddi rahatsızlıklarla karşılaştıklarında mutlaka bir doktora başvurulmalarını anlatıyoruz" diye konuştu.