AKSU, DEĞİŞİMİ BAŞLATMAK İÇİN ADAYIM

AKSU, DEĞİŞİMİ BAŞLATMAK İÇİN ADAYIM

Çıldır Cumhuriyet Halk Partisi...

       Cumhuriyet halk partisi ilçe kongresinde adaylığını açıklayan Ergün Aksu gazetemize açıklamalarda bulundu. Aksu açıklamasında "halkçı ve eşitli bir yapılanma ile partimizi hak ettiği noktaya taşımak için yola çıktık"

     19 Ağustos Cumartesi günü gerçekleşecek olan kongrede aday olan Aksu," Partimizin ilçede ve ülke genelindeki kötü gidişatına dur demek için arkadaşlarımızla beraber yola çıktık. Her seçim döneminde daha fazla oy kaybı yaşayan partimizi tekelleşen bir yönetim anlayışından, halktan kopukluktan kurtarmak için değişimi sağlayacağız.

     Kalıplaşmış kişi ve düşüncelerle tüm seçimlerde hezimete uğrayan partimizin yeniden eski gücünü toplaması için bir çok proje ve çalışma hazırladık. Çıldır da her seçim döneminde büyük farklarla halkın desteğini alan partimiz tekelleşmeyle birlikte sürekli oy kaybı yaşamış, ilçede birinci parti konumunu kaybetmiş ve her seçim artık hezimete dönüşmüştür. Bu durum karşısında mevcut yöneticiler kendi koltukları korumak adına partinin istikbalinin ve ilerleyişinin önünde artık engel konumdadırlar. Bizim değişim çağrımızdan önce bu yöneticiler ilkeli davranıp bu hezimetler karşısında istifa etmesi gerekirken, bütün değişim çağrılarına kulak tıkamışlardır. Halkın desteğini alarak büyümek ilerlemek yerine kendilerine yakın kişileri delege yaparak koltuklarını koruma çabaları kendi siyasi çıkarlarından öte bir yaklaşım değildir. Her geçen gün üye ve oy kaybeden partimiz için halkın haklı serzenişlerine öncü olmak için, değişimin sesi olmak için, birlik ve beraberlik için, liyakatli yöneticiler için, tek adam, aile ve zümre partisi olmaktan kurtamak için adayım. Halkın ve toplumun çıkarlarını düşünmek bu doğultuda göreve yapmak için İlçe başkanlığına talibiz. Uzun yıllar CHP iktidarı ile yönetilen Çıldır belediyesini tekrar CHP ye kazandırmak İl Genel Meclis üyeliğini artık Chp kazanırmı algısı ortadan kaldırmak ve CHP yi kuruluş ilkelerine döndürmek içim değişim olması artık elzemdir. Bir sülale partisi olarak yönetilen CHP yi gerçek sahiplerinin yani halkın devralması gerekmektedir. Aksi taktirde geçmiş dönemlerde olduğu gibi seçimlerden hezimetle ayrılmak kaçınılmaz bir son olacaktır. Partiyi kendi siyasi ikbal ve çıkarları için kullananların artık gitmesi gerekmektedir. Halkın sorunlarını halktan kopuk kişilerin çözmesi imkansız bir hal almıştır. Toplumda karşılığı olmayan kişilerin çeşitli mevkilere getirilmeye çalışılması halk nezdinden parti açısından daha fazla endişe yaratmaktadır. Kişisel hırsları bir tarafa bırakarak halkın sesine kulak verdiğimiz için yönetim kurulundaki arkadaşlarımla birlikte bu yola çıktık. Şimde söz CHP Çıldır delegesinde tüm delegelerimizden rica ediyorum. Sandığa giderken geçmiş 20 yılı vicdan muhasebelerinde değerlendirerek oy kullanmalarıdır. 20 önce Çıldırda CHP hangi konumdaydı, şimdi hangi konum da ? Delegelerimizin vicdan muhasebesi yapacağına güvenim tam olduğu gibi bize destek olacaklarına da inanacım en üst seviyededir " 

     19 Ağustosta tüm delegeleri sandığa davet eden Aksu kongrenin Çıldır ve Chp için hayırlı olması temennisinde bulundu.