AK PARTİ 2.SIRA ADAY ARIYOR !

AK PARTİ 2.SIRA ADAY ARIYOR !

AK PARTİ ARDAHAN MİLLETVEKİLİ ATALAY...

       AK Parti Ardahan milletvekili Orhan Atalay, Meclis’te manşet haber.com’un sorularını yanıtladı.

      AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay yaklaşan seçimlere doğru kendisi hakkındaki iddialara yanıt verdi. Ardahanlıların yapılan hizmetleri taktirle karşıladıklarını ama siyaseten olsa gerek ki bazılarının da spekülasyonlarla beyhude çabalar peşinde olduklarını söyledi.

      MansetHaber.com sitesinin haberine göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu’da bizzat Ardahan konusuna özel önem gösteriyor. Ak Parti kurmaylarına göre Ardahan’da bir sürpriz beklenmiyor. Keza Ahmet Davutoğlu’nun Ankara’da birçok çevresine Ardahan’da güçlü bir ikinci aday ile 2 vekilin çıkarılması gerektiğini söylediği belirtilirken, Ak Parti kulislerinde de partinin şu anki vekili Orhan Atalay ile yoluna devam edeceği belirtiliyor. Davutoğlu’nun İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) çalışmalarına özel önem atfettiği bundan dolayı da Atalay’ın çalışmalarının yarım bırakılmamasını istediği belirtiliyor. Kulislere yansıyan bir başka bilgi ise Paralel Yapı’ya karşı mücadelede Atalay’ın ilk “Paralel devlet yapılanması” söylemini kullanan vekil olması ise Ak Parti nazarında ayrı bir öneme sahip.

   AK Parti Ardahan milletvekili olan Orhan Atalay, Ak Parti iktidarı döneminde ülkenin adeta kalkınma hamlesi gerçekleştirdiğini belirtirken, Ardahan’ın da bu hamlede önde gelen iller arasında bulunduğunu söyledi. Hizmet ile yola çıktıklarını hatırlatan Atalay, yaptıkları hizmetleri söyle değerlendirdi: “Önemli yatırımlara imza attık. Bazıları bizi hizmet üretmemekle itham ediyorlar. En basitinden öyle bir vekil olsaydım emin olun ki, Ardahanımız bugün hâlâ doğalgazla değil tezek ile ısınıyor olacaktı. Aksine, eğitimden sağlığa, ulaşımdan sosyal yardıma, şehirleşmeden yaylacılığa kadar bir dizi alanda Ardahan`ın önemli mesafeler kat ettiğini en iyi Ardahan halkı bilmektedir.  Mesela bugün itibariyle öğrenci başına düşen derslik ve pansiyon sayısında 2023 hedeflerini daha şimdiden yakalamış isek, bitmek üzere olan 750 kişilik yurt ve önümüzdeki sezonda inşaatı başlayacak 750 kişilik öğrenci yurdu ile o kadar öğrenci her yıl geri gitmeyecek ise, sağlıklı bir dini eğitim- öğretim ihtiyacını karşılamak amacıyla Ardahan Üniversitesi’ne bağlı İlahiyat Fakültesi ile birlikte her ilçemizde birer İmam Hatip Lisesi açılmış, derslik, pansiyon ve spor salonlarıyla binaları bazısı tamamlanmış-bazısı da tamamlanma aşamasına gelmiş ise, bunlar etkin hizmet anlayışımızın ürünüdür” dedi. 


Eğitim’e büyük yatırım


Atalay, yatırımlarını birçok alanda sürdürdüklerini ancak eğitim alanına da özel önem verdiklerini kaydetti. Atalay, şöyle konuştu: “Spor Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Hayvan Sağlığı ve Veterinerlik Bölümü ve yakında açılacak Posof Meslek Yüksek Okulu gibi birçok alanda eğitim alt yapımızı daha fazla güçlendirip il ve ilçeleriyle Küçük Ama Güzel Ardahanımız bir mektebe dönüşmüş durumdadır. Daha sağlıklı bir gençliğin yetişmesi için son üç yılda sadece Gençlik ve Spor Bakanlığı kaleminden 13 trilyonluk bir yatırım alındı. Yıllar yılı sadece adı olup gerçekleşmesi için daha işin başında durulmuş Yalnızçam Kayak ve Kültür Merkezi Projesi ihale aşamasına getirildi. Ardahan Kültür ve Kongre Merkezi’nin ödeneği Özel İdare hesabına aktarılırken, SGK Binası bitmiş, Halk Eğitim Merkezi, Sağlık Kompleksi binaları bitme aşamasına gelmiştir. Sadece son yerel seçimlerinden bugüne kadar belediyelerine toplam 20’ye yakın araç-gereç alındı. İl ve ilçeleriyle birlikte tüm Ardahan ilk kez bu yoğunlukta bir şehir hüviyetine hızla bürünmeye başlamış ise, ilkbaharda yapılacaklarla birlikte Ardahan’da kilit parke taşla döşenmemiş köyümüz kalmamış olacak ise, DAP hayata geçirilmiş; yayla yollarımız, hayvan içme sularımız, göletlerimiz yapılmaya başlanmış, dağın başındaki hayvanın ayağına su çıkarılıyor ise veya TKDK, SERKA, AKAK gibi kalkınma ajanslarıyla Ardahan yeni bir çağın kapısını aralamış ise bütün bunların bir beceri ve kesintisiz bir çaba ile olduğu vicdan ehli için yeterince açık değil midir?”

 `Seçmenin telefonuna çıkmıyor` şeklindeki eleştiriye de cevap veren Atalay şunları söyledi: "Gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışı ihtisas komisyonlarında görevlerim var, bakanlıklarda bölgemle ilgili işleri takip eden tek vekilim. Ama bütün bunlara rağmen telefonum daima açıktır, gelen telefonların yüzde 80`nine bizzat şahsım, diğerlerine ise sekreteryam cevap veriyor. Buna rağmen günlük olarak ortalama asgari yüze yakın telefona cevap veriyorum. Ama takdir edersiniz ki, ben çağrı merkezinde çalışan bir sekreter değilim, ki, onlar bile iki-üç vardiya halinde çalışıyorlar. Bu tür iddiada bulunanların çoğu emin olun telefon açıp haksız talepte bulunup ancak istedikleri sonucu alamayanlardır."


`Sözde anketörlere’ eleştiri


Atalay, kimi “Sözde anketörlerin” Ak Parti`nin Ardahan’daki durumuna ilişkin yalan anketler öne sürdüklerini ve bu insanların derdi Ardahan değil sadece kendileri olduğunu belirterek, “Cuma günü mezarlıklarla hazır Yasin satanlar gibi bugünler de hazır anket sonuçları satanların hasat dönemidir. Bedeline göre sonuç satan sözde anketörlerin dedikleri gibi Partimizin Ardahanda`ki durumu ‘içler acısı’ olsaydı şayet mesela Ardahan’da Paralel+MHP+CHP ya da Göle’de Paralel+Bağımsız+HDP gibi kutsal ittifaklara rağmen üç başkanlık ile girdiğimiz 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nden dört başkanlık alarak zaferle çıkamazdık herhalde. Gerek son yerel seçimlerde ve gerekse Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ak Parti Ardahan`da da birinci parti olmuştur. Mart veya Ağustos`tan bu yana ne değişti? 


Atalay: Ardahan için yeni bir çağ başlıyor


Atalay, konuşmasının devamında Ardahan`ın önemine vurgu yaparak, "Ardahan, son iki asır boyunca çıkmaz sokağın son evi misali ötesine yol bulunmayan bir yer iken, önümüzdeki bir iki ay içinde açılacak Aktaş Kara Hudut Kapısı ile Kafkasya’nın merkezi, Orta Asya’nın en büyük kapısı olmak gibi iki asırlık rüyamız gerçekleşecek ve Ardahan yeni bir çağın kapısını aralayacaktır. Bugün Sahara ile Ilgar Dağı tünellerinin projeleri tamamlanma aşamasına gelmiş, ovalarımızın sulama projeleri yapılıyor, ulaşım, sağlık ve eğitim alt yapımız hızla inşa ediliyor, kış ve yayla turizmi potansiyeli keşfedilmiş, kısacası nüfus açısından Ardahan’dan iki-üç misli daha büyük illere denk yatırımlar almaya başlamış bir Ardahan`ın yarınları umut doludur" dedi.


‘İftiralar atarak bir yerlere gelmedik’


Atalay, kendisine yönelik yapılan iftiralara ise sert yanıt verdi. Atalay, kimi basın kuruluşlarının medyayı bir silah olarak kullandığını ancak bunların ne Ardahan halkı üzerinde ne de Ak Parti üzerinde bir öneminin olmadığını ve bunun kamuoyu tarafından göründüğünü söyledi. Atalay, 2011 seçimlerinde vicdanında hissettiği bir sorumluluk duygusu ile aday olduğunu başka aday adaylarına iftiralar atarak veya birilerinin kapısını çalarak bir yerlere gelmediğini belirtti. Atalay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eminim ki, Ardahan’ın engin irfanı ‘başkasını karalamak yoluyla kendisini aklama çabasını’ bir ‘tükenmişlik sendromu’ olarak okumuştur. Bugüne kadar Ardahanlının vekâletini omuzlarıma tevdi edilmiş kutsal bir emanet hassasiyetiyle taşımaya özen gösterdiğini söyleyen Atalay, vekil olarak siyasetin de ahlâka, seviyeye, dürüstlüğe, alçak gönüllülüğe, ‘olmayacak işe olmaz’ demeye ihtiyacı olduğunu düşünerek varlığımı kuru kalabalıklarla hissettirmeye tenezzül etmedim. Çünkü ‘hizmet eden’ ile ‘efendi olan’ın birbirinden ayırt edilmediği bir medeniyetin verasetine layık olmak için hep sade ve sıradan biri olarak yaşamayı tercih ettim. Siyaset de dâhil olmak üzere hiçbir şeyin ahlâkî ziynetten, insanî onurdan daha güzel olduğuna inanmadım. Son günlerde bazı yerel basın organlarında şahsımı konu edinen bir açıklama görünce; birilerinin kendi düşüncelerini başkasına atfen yazdığı ihtimalinden hareketle iki-üç gün tekzip bekledim, yayımlanmayınca da birkaç madde ile cevap verme gereği duydum. Şunu hemen belirtmeliyim ki, ilimize kazandırılmış her hizmet siyasi ve idari her kademeden müşterek çabaların meyvesi olup, milletvekilinin rolü belki de işin sadece orkestra şefliğiyle sınırlıdır. Benim çabam ise o şefliğin hakkını vermektir. Burada o orkestrada görev almış siyasi ve idari her kademeden herkese teşekkür ediyorum. Ancak bütün bunların üstünde en büyük teşekkürü hak eden ise bizzat Ardahanlılardır. Çünkü bu yetkiyi bize tevdi eden onlardır."


Atalay, konuşmasının son bölümünde ilgili açıklamada hakkındaki "dava arkadaşlarını kenara itti" mealindeki iddia ile ilgili sorumuza ise şu cevabı verdi: "Hayatımda en büyük kıymeti arkadaşlığa, dostluğa, yol arkadaşlığına vermişimdir. Ancak hayatını onun bunun sofrasındaki kırıntılarla idame ettirmeyi kendisine yaşam tarz edinmiş zavallı tipler’le benim hiçbir zaman müşterek bir davam olmadı."