AK PARTİ TAMAM MI DEVAM MI DİYECEK

AK PARTİ TAMAM MI DEVAM MI DİYECEK

13 yıllık Ak parti iktidarı ...

       

        13 yıllık Ak parti iktidarı döneminde ilk 8 yılında ki müthiş başarı bazı sebeplerden dolayı son 4-5 yılda aynı başarı sağlanamamış olacak ki ilk olarak yukarı giden oy trendi aşağı dönmüştür.
       Bunun başlıca sebebi partinin zaman içerisinde partinin değil kişilerin iktidarına dönüşmesidir.Bazıları siyaseti halk için değil kendisi için yapmaya başlaması bu işi sanat haline getirmesi değişime müsade etmemesi hatta ve hatta alt kadrolarda siyasi konumunu her ne pahasına olursa olsun çeşitli ayak oyunlarıyla sürdürüp geçimini siyasetten sağlama gayretleri halk da bıkkınlığa ve nefrete dönüşmüştür. Bazı seçilmişler ak partili olarak oy verenleri görmesi gerektiği yerde sadece kendisini görmüş olup halkı yok saymıştı.
        En vahim hatada parti kurup %1 oy bile alamayan bazı kişilerin partiye alınıp genel başkan yardımcılığı teşkilat başkanlığı gibi çok önemli görevlere getirilmesi olmuştur . aşağıda yaşanan çok önemli sorunla halk ve partililer tarafından yukarıya iletilmesine rağmen yukarısı sadece siyaseti sanat haline getirmiş artık partiyi kendi şirketi gibi gören kişilere inanıp bu feryatları yok saymıştır.
       En büyük yanılgıda içeride öz eleştiri yapanlar devre dışı bırakılarak siyaseti halk için değil kendi iktidarı için yapan koltuğa çakılı kişilerle yola devam edilmiştir.
       28 ağustos da başbakanımızın söylediği gibi siyaset den geçinen siyasete girdikten sonra hayatı değişen halka tepeden bakanların artık bu partide yeri olmadığı anlaşılmıştır .
Sonuç olarak partinin kuruluş felsefesi olan erdemliler hareketine geri dönmektir bazılarının anladığı gibi fabrika ayarlarına dönmek aynı kadrolarla ilalebet devam etmek değil yenileşen değişen bunu yaparken de erdem ve ahlak dan taviz vermemektir çünkü artık CUMUR BAŞKANIMIZ TAYYİP ERDOĞAN ın oyuyla seçilme dönemi bitmiş tir çünkü parti başkanı değil .kendisinin bile kurmuş olduğu partiyi bıraktığı yerde kimse bu partiyi babasının malı gibi göremez yorulmuşsa şevkini ve heyecanını kaybetmişse artık bu partiye ve bu millete verecek bir şeyi kalmamışsa erdem gösterip bırakıp gitmelidir gitmiyorsa gönderilmelidir.
İşte bunun için diyorum ki tamam mı devam mı yarinki kongre de sayın genel başkanımız Davutoğlu yönetimi değiştirecek listeyi oluşturur ve kongreden geçirebilirse bir 10 yıl daha Ak partinin ve Türkiye nin önü açık yok aynıyla devam ederse adım gibi eminim ki 
        Bu deyişimi halk yapacaktır bir araba ne kadar mükemmel olursa olsun 13 bin km. yoldan sonra mutlaka şöför değiştiyi gibi nuavinlerin de değişmesi gerektiğine inanıyorum sayın Mehmetali Şahin gibi buji pilatin meselesi değil müşteriye hizmet muavin yapar aracın konforu buji pilatinden geçmez bu aracın ana gövdesi halktır aracı yönetmek ve müşteriye hizmet şöför ve muavinden geçer ben şöförlerin aracı kullanmasında hiç bir sorun olmadığına inanıyorum ama muavinlerin görevi suistimal ettiğine inanıyorum 
         Yarın ola hayrola bakıp göreceğiz TAMAM MIIII DEVAM MIIIIII.

CAHİT POLATOĞLU