AK PARTİ-MHP GİRİŞİMİ CHP VE HDP Yİ DEVRE DIŞI BIRAKTI

AK PARTİ-MHP GİRİŞİMİ CHP VE HDP Yİ DEVRE DIŞI BIRAKTI

Ardahan İl Genel....

     Ardahan İl Genel Meclisinde yapılan mütevelli heyeti seçiminde AK Parti ve MHP li encümenler ortak hareket ederek CHP VE HDP´nin ortak adaylarını safdışı etti.

        İl Genel Meclisi´ nin Ocak Ay´ı Toplantıları çekişmelere sahne olarak yapılıyor.

       Yılın ilk Toplantısında gündem Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları Mütevelli Heyeti Üyelikleri seçimi oldu.  AK Parti =6 , CHP = 5, HDP =2 ve MHP =1 encümenle dört siyasi partinin de temsil edildiği yerel mecliste, Meclis Başkanı Bedrettin Çakıcı´nın tekliflere konu olan mütevelli heyeti üyeliklerinin önemi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının işlevlerine ilişkin konuşmasının ardından meclisteki parti gruplarının üye seçimiyle ilgili görüşleri alındı. Seçilecek üyelerin uzlaşı içerisinde belirlenmesinin faydalı olacağı vurgusu yapılarak, ortak adayların tespiti için üyelerin de talebiyle oturuma ara verildi.

        Başkan Bedrettin Çakıcı´nın konsensüsü oluşturma girişimleri, MHP li Il Genel Meclisi Üyesi Çetin Topkaya ile CHP li İl Gen Meclis üyesi Binali Özek´inde uzlaşmacı, birleştirici tavırları sonuç vermeyince seçime geçildi. Yapılan seçimlerde Ak Partili ve MHP li meclis üyelerinin ortak listesinde yer alan isimler ilçe mütevelli heyeti üyeliklerine seçildiler.

        Seçim sonrası ciddi hayal kırıklığı yaşayan CHP ve Hdp grubu, Damal ilçesi dışında Merkez ilçe başta olmak üzere hiçbir ilçede üye seçemeyerek uzlaşmazlığın bedelini ağır ödedi.

MHP Il Başkanı Taşkın Polat´ını seçim öncesi Il Genel Meclisi Başkanı´nı ziyaret etmesi akabinde bu yakınlaşma, bundan sonra MHP ve AK Parti ittifakıyla çoğunluğun sağlandığı Il Genel Meclisin de yeni yılla birlikte yeni bir sürece girildiği yorumuna neden oldu.

     Gündemin sıcak olduğu bu dönemde ortak hareket eden AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyeleri Ardahan halkı tarafından da takdir edilerek, bundan sonraki toplantılarda da birlikte hareket etmeleri konusunda fikir beyan ettiler.