AHMET RIFAT VURAL’A ÇAĞRIMDIR

AHMET RIFAT VURAL’A ÇAĞRIMDIR

Siyaset ülkemizde yaşanan birçok kötü örneğe rağmen, toplumun ihtiyaç ve taleplerine cevap verebilmek için yetkili olan makama ulaşmak için yapılan ve herkesin kolay, kolay yapamayacağı büyük bir

ELEŞTİRMEK KOLAY, BUYURUN İCRAATA
        Siyaset ülkemizde  yaşanan birçok kötü örneğe rağmen, toplumun ihtiyaç ve taleplerine cevap verebilmek için yetkili olan makama ulaşmak için yapılan ve herkesin kolay, kolay yapamayacağı büyük bir bilgi, birikim ve cesaret isteyen bir iştir. Çok zordur siyaset yapmak ve herkesin de harcı değildir. Bugün en beğenmediğimiz siyasetçilere bile toplumun belli bir kesimini etkileri altına aldıkları ve bizce yanlış dahi olsa bu büyük mücadelenin içerisinde var olabildikleri için saygı duymak gereklidir.  Herkesin gözünün üzerinde olduğu, yaptıkları ile bütün ortam ve hallerde sohbetlere konu olan, her şart ve durumda doğru şeyleri yapması beklenen ve hatanın olmaması gereken Kıldan İnce Kılıçtan Keskin Bir Köprüdür siyaset. Tarafı kadar karşı tarafı olan, beğeneni kadar beğenmeyeni olan ve vebali çok ama çok ağır bir iş olan siyasetçiler aslında ağır  işçilerdir. 
        Tabi bu zorluklara dayanmak ve iktidar olduğunda vaatlerinin kendisini takip ettiğini bilmek konusunda bilinçli olan siyasetçilerimiz halkımız tarafından minnetle anılırken sadece iktidar koltuğuna oturmayı hedefleyip koltuğa oturduğunda geçmişte söylediğini unutan hatta tam tersini yapan siyasetçilerimizin sayısı da azımsanmayacak kadar çoktur. İdeal siyasetçi çok iyi gözlem yapan, sorunların doğru tespitini sağlayan, toplumla doğru iletişimi kuran, yaptığı sorun tespitleri için çözüm önerileri geliştiren ve geliştirdiği önerileri halka açık ve anlaşılır bir şekilde izah edebilen insanlardır. Ağır yükleri omuzlamak konusunda istekli, bu uğurda yaşanacak sıkıntıları atlatacak kadar dirençli, yerine göre en ağır eleştirileri göğüsleyebilecek ve büyük bir metanet ile karşılayacak iradeli insanların işidir siyaset. Kimilerine göre topluma hizmetin anahtarı olan siyaset kimilerine göre ise beli bir zümrenin çıkar bekçiliğinden başka bir şey değildir. 
          Şimdi soracaksınız niye bu kadar Siyaset ve Siyasetçi hakkında yazıp, çizme gereği duydum. Acaba siyasete mi girecek diye düşünenler bile olmuştur. Korkulacak bir şey yok siyasete falan girmiyorum. Eleştirilen tarafta olmak yerine eleştiren tarafta olmanın dayanılmaz rahatlığından vazgeçecek değilim.  
              Bunun yerine ; yaklaşan seçimleri göz ününe alarak insanımızın sorunlarının tespiti konusunda çok önemli tespitlerinin olduğunu ve sorunların çözüme kavuşmasını sağlayacak bilgi ve birikime sahip olduğunu bildiğim, dürüst ve samimi kişiliği ile toplumun her kesimi tarafından sevilen kıymetli dostum Ahmet Rıfat Vural'a sesleniyorum; 'Vakit Hizmet Vaktidir, Eleştirmek Güzel Ama Artık İcraat Yapmanın ve Eleştirilmenin Zamanı Geldi'  Şirin ilçemiz Çıldırın sesini tüm ülkeye duyuran ve sorunları bir üst makama  taşımak konusunda gazeteci kimliği ile üstüne düşeni fazlası ile yapan  sevgili dostum sana açık teklifimdir eleştirmeyi sen bize bırak ve  Çıldırın dertlerini Ardahan İl Meclisine üye olarak  çık anlat ve çözümler üret. Ne dersin kolaydan vazgeçip Zoru seçebilir misin?   
              Yalnız unutma kararın evet olur Çıldır halkıda seni bu makama taşırsa vaatlerini en yakından takip edip, yaptıklarını en çok alkışlayan ama yapamadıklarını ise en acımasızca eleştiren ben olacağım bilmiş ol.  Ama tabi bu konuda benimki bir teklifi öncelikli karar ise sevgili dostum Rıfat Vural'ın ve kıymetli Çıldır halkınındır.
Yaklaşan Yerel seçimlerin şimdiden Tüm ülkemiz ve yöremize hayırlara vesile olmasını diliyor, sorunları ve sıkıntıları daha az bir Ardahan ve Çıldır özlemiyle hepinizi selamlıyorum.
SİNAN KARAÇAY