AHİLİK HAFTASI

AHİLİK HAFTASI

17-24 Eylül tarihleri arasında

    17-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Ardahan´da çeşitli etkinlikler düzenlenmeye başlandı.

    17-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Ardahan´da çeşitlik etkinlikler düzenlenmeye başlandı. Etkinliklere oda başkanları, daire amirleri, çok sayıda esnaf ve vatandaş katıldı.

    Bu yıl 31´incisi gerçekleştirilen Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Ardahan Valiliğini ziyaret eden Ardahan Ticaret İl Müdürü Tülay Atak, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Yılmaz Kaya ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Morkoç´la birlikte yılın ahisi seçilen terzi Nurettin Aktaş´a plaketini Vali Mehmet Emin Bilmez verdi. Yılın kalfası plaketini ise Göle´den Mustafa Demir alırken, yılın çırağı plaketi de Erol Dündar´a verildi.

   Ahilik Haftası Kutlamaları Ardahan Valiliği önünde düzenlendi. Ardahan Valiliği, Ardahan Ticaret İl Müdürlüğü ve Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından düzenlenen etkinlik, Atatürk Anıtı´na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı´nın okunması ve göndere al yıldızlı bayrağımızın çekilmesi ardından etkinlik, Valilik makamında Vali Mehmet Emin Bilmez´in konuklarını ağırlamasıyla devam etti.
Burada bir konuşma yapan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Morkoç, esnaf ve sanatkârların bayramı olarak kutlanan ahilik haftasının 31´incisini kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belitti. Konuşmasında ahiliğin önemine ve gerekliliklerine değinen Morkoç, aynı zamanda yılın ahisi olan terzi Nurettin Aktaş´a teşekkürlerini iletti.

Etkinlik kapsamında Ardahan Ticaret İl Müdürü Tülay Atak, Esnaf Odalar Birliği Başkanı Yılmaz Kaya ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Morkoç, Ardahan Üniversitesini de ziyaret ederek burada Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber´le görüştüler.