ADLİYEME DOKUNMA!

ADLİYEME DOKUNMA!

Ülke genelinde kapatılması kararlaştırılan 149 adliyenin 44 tanesinin tekrar görevlerinin iade edilmesi ve kapatılma kararının durdurulmasına karar verilmesinin ardından kapatılan Çıldır Adliyesi için tepkiler çığ gibi b&uum

 

     Ülke genelinde kapatılması kararlaştırılan 149 adliyenin 44 tanesinin tekrar görevlerinin iade edilmesi ve kapatılma kararının durdurulmasına karar verilmesinin ardından kapatılan Çıldır Adliyesi için tepkiler çığ gibi büyüyor.
     Çıldır ilçesinde ki siyasi parti başkanları ve muhtarların bir araya gelmesiyle oluşturulan tertip komitesinin gerçekleştirdiği traktörlerin göç hazırlığı, büyük bir Halk topluluğunun da katılımıyla gerçekleştirilen Adliye binasına yürüyüş ve basın açıklaması, adliye binası önünde oturma eylemi, başlatılan imza kampanyası ve Yörenin âşıklarının sazlarıyla karara gösterdikleri tepki eylemlerinin ardından, Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ünde Türkiye Büyük Millet Meclisinde Çıldırlılarla beraber yaptığı kazma ve kürekli eylemden sonra Ülke genelindeki tüm Çıldırlılar sanal alemde de protesto ve eylemlere başladı.
       Her gün çığ gibi büyüyen tepki ve eylemlere gurbetteki derneklerinde katılmasıyla oluşan birlik ve beraberlik sonucunda adliyenin geri getirilmesi için çalışmalar hız kazandı. 
       Hükümetin duyarsız gibi davranmasına rağmen eylemlerin devam edeceği yönünde alınan kararlara daha ne kadar sessiz kalacağı ise merak konusu.
     Ülke genelinde bazı adliyelerin kapatılma kararlarının durdurulması için gösterilen sebeplerle Çıldır ilçesinin aynı sebepleri taşımasına rağmen adliyesinin kapatılmasına karar veren HSYK ve SİYASİ İDARE İlçe halkını cezalandırmış gibi bir algı oluşmasına sebep oluyor. 
    Çıldır ilçesinde özellikle 2009 yerel seçimlerde daha önce Ak partide olan Çıldır ve Aşıkşenlik Belediye Başkanlıklarını Cumhuriyet Halk partisine ve 1 tanesini Ak partinin aldığı  İl Genel Meclis Üyeliklerini ise CHP ve Dsp ye kaptırmasından sonra Ak partinin başarısız olması nedeniyle böyle bir sorun yaşandığını düşünen ilçe halkı, Çıldır'ın bu yüzden adliyesinin kapatılmasının durdurulmadığını ifade ediyor.
      Her fırsatta siyasilerin Çıldır ilçesinin çok fazla yatırım aldığını ve gelişmesinin önünün kesilemeyeceğine vurgu yapmasına karşı devlet kurumlarının kapatmasına tepki gösteren ilçe halkı ''madem bizler yatırım alıp büyüyor ve gelişiyoruz, demiryolları geçiyor, kapı açılıyor, üniversite açıldı, barajlar yapılıyor, duble yollar yapılıyor o zaman neden devlet kurumlarımızı kapatıyor. Her fırsatta özel sektörü yatırıma çağıran bürokrasi ve siyasilere soruyoruz Devlet kurumları kapatılan yerlere kim gelip yatırım yapar'' diyerek tepki gösterdi.
   Eylemlere ara vermeden devam edeceklerini beyan eden tertip komitesi ve Çıldırlılar ''Adliyemiz açılıncaya kadar mücadele edeceğiz. Bizler hakkımızın elimizden alınmasına kızıyoruz. Hangi siyasi veya gerekçeli kararlarla bazı adliyelerin kapatılması durdurulduysa geriye kalan 102 adliyenin de kapatılması durdurulsun'' diyerek hükümete ve HSYK 'ya seslendiler.