ADLİYE NEYİMİZE EĞLENMEYE DEVAM!

ADLİYE NEYİMİZE EĞLENMEYE DEVAM!

13. Uluslararası Çıldır Göl Festivali ve 8. Aşıkşenlik Kültür Şenliklerinin her zamanki gibi Mozret Tepesi ve Akçakale adasında yapılacak.

        13. Uluslararası Çıldır Göl Festivali ve 8. Aşıkşenlik Kültür Şenliklerinin her zamanki gibi Mozret Tepesi ve Akçakale adasında yapılacak.

       Gönül Köprüsü adıyla hazırlanan SODES kapsamında ki kültürel faaliyetlerin yürütüldüğü proje ile birleştirilen şenlikler ilçe de 5 gün sürecek. 4-8 Temmuz tarihleri arasında sürecek olan programa çeşitli ülkelerden konuklarda katılacak.
     Bununla ilgili olarak başta Çıldır Belediye Başkanlığı ve Aşıkşenlik Belediye Başkanlığı uğraşırken Ardahan Valiliği, Ardahan Üniversitesi ve Çıldır Kaymakamlığı da katkılar sunacak.
Her zaman ki gibi yoğun katılımın olacağı düşünülen festivale bu yıl özellikle Göle Kaşar Festivali, Hoçvan Yayla Şenlikleri ve Damal Atatürk'ün silueti dağa düştüğü günün yapılacağı etkinliklerin aynı güne denk gelmesi sebebiyle katılım az olacağı bekleniyor.
    Festivaller için aylar önceden başlayan çalışmalar, dernek yöneticilerinin koşa koşa geldiği, halkın piknik yapmak, birkaç sanatçı izlemek için haftalar öncesinden program yaptığı şenliklere karşı bu duyarlılık karşısında Çıldır Adliyesine gösterilen duyarsızlıkla birlikte bizler bunu hak ediyoruz lafının haklı olarak ifade edilmesidir.
      Çıldır Adliyesinin kapatılacağı yaklaşık 3 yıl önceden gündeme gelmiş ama ertelenmeler sonucu bugüne kadar dokunulmamıştı. Kapanması tekrar gündeme gelmesiyle birlikte bizimde gündeme getirdiğimiz ve başta siyasiler olmak üzere sivil toplum örgütleri, dernekler ve ilçe halkının bu olaya müdahil olup adliyenin gitmemesi için çaba sarf etmesini istemiştik ki sesimize kulak veren başta siyasiler hemen bir tertip komitesi kurup bir eylem planı hazırladılar. İlk gün her ne kadar bazı kişilerin kahve köşelerinde oturup, bazılarının dışarıda bunlar niye yürüyor gibi bakışlarla izlediği ve duyarsız bir toplum görüntüsü verdiği halde, toplu yürüyüş, oturma eylemi, imza kampanyası gibi bir günlük bir eylem gerçekleştirildi.
      Duyarsız bir toplum olarak belkide ilki gerçekleştirilen bu eyleme en büyük destek ise CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ten geldi.Öyle ki yaptığı kazma, kürekli ve TBMM Kürsünde ki çeket ve kravat çıkarma eylemiyle basında yer alarak Çıldır Adliyesinin kapanmasına tepkisini gösterdi.
     Peki bizim tertip komitemiz ne yaptı o günden sonra. İlçe halkı nerede şimdi. 9 temmuz pazartesi günü  Adliye kapanacak ve ondan sonra ne yapacağız. Adli işlerimiz için artık Ardahan’a gidip geleceğiz. İlçe halkının özellikle en başta maddi açıdan olumsuz etkileneceği bu olay sonrası umarız kimse kimseye kızma cürreti göstermez. Çünkü adliyenin kapanmasına karşı birlik gösteremediğimiz gibi eğlencenin ondan daha önemli olduğunun gafleti içerisindeyiz. 10 dakikalık yürüme eylemine katılmayan bir halk topluluğu ile söylemlerini çarçabuk unutan bir siyasi iradeyle bu ilçe anca bu kadarını hak ediyor. 
      Şenliklere bu kadar ihtiyaç duyduğumuz bu ilçede, adliyeye umarız hiçbir zaman ihtiyaç duyulmaz.