ADLİYE KAPANIYORMUŞ? KAPANSIN...

ADLİYE KAPANIYORMUŞ? KAPANSIN...

Yıllardır hep söylentidir Çıldır Adliyesinin Ardahan`a taşınacak olması. Bu yıl gidecek, yok seneye kesin gidecek denip duruyor birkaç yıldır.

 

     Yıllardır hep söylentidir Çıldır Adliyesinin Ardahan'a taşınacak olması. Bu yıl gidecek, yok seneye kesin gidecek denip duruyor birkaç yıldır. 
    Aslında konu Adliyenin gitmesi yada kalması değil. Adliyenin ilçeden gitmesinin zararı çok mu olur? Yoksa bu sadece siyasilerin durdurduk gibi politikalarla halkı kandırma oyunumudur? İlçe tedirgin ediliyor ki, halk tepki göstersin ve birileri de çıkıp siyasi anlamda gövde gösterisi yapsın. Çünkü bizim insanız saf, temiz insandır. Kendisi araştırmaz, eşine, dostuna, doğru söyleyen çocuğuna bile inanmaz, siyasi rant peşinde koşan adamların sözüne itibar eder. Hal böyle olunca da Adliyenin İlçeden gitmesi çok büyük bir meseleymiş gibi gözlerde büyütülür. Hal bu ki kaç tanesinin işi vardır Adliyede. Fakat Adliye ve Savcılık ismini duyunca dizlerinin bağları çözülür çoğunun. Beklide hayatlarının sonuna kadar tek bir işlerinin bile düşmeyeceği kurumun etkisinden çıkamazlar.
    Gelelim konumuza Çıldır Adliyesi Ardahan'a taşınacakmış. Taşınsın kardeşim ne var bunda. Yıllar önce Askerlik Şubesinin gidişinde yada Hapishanenin kapanmasında da koparılmadı mı aynı tufan. Peki ne oldu yürümedi mi işler yine! Askerlik Şubesinin yada hapishanenin ilçeye kattığı ne vardı söyler misiniz? Birisi çıkıp saysın bana. Bu ilçeden 9 tane köy Arpaçay'a, dolayısıyla Kars'a peşkeş çekilirken nerdeydi bu kıyamet koparan şahsiyetler… 
    Şimdi bırakalım boş yere kıyamet koparmayı. Bizim getirisi her yıl katlanarak artacak bir Yüksekokulumuz var zaten. Biz asıl buna sahip çıkalım. Yoksa Adliyenin ilçeden gitmesi hiçbir şey değiştirmez. Zaten her gün en az 5-6 tane minibüs Ardahan'a gidiyor. İşi olan herkes rahatça işini halleder. Boş yere birilerinin gazına gelip, onların siyası rantlarına alet olmaktan başka bir işe yaramaz bu tepkiler. 
    Hem bizler artık adliye kapılarından ne zaman kurtulacağız. En ufak şeyde bile koşa koşa savcıya, hakime giden bir toplum olmuş çıkmışız. Hiç mi sorunlarımızı kendimiz insani çerçevede çözmeye çalışmayacağız. Ama şayet adliyelik bir durumda varsa Ardahan'a kadar gidip mahkeme yolu için bir zahmet zaman ve para harcayalım. Öyle elini kolunu sallayan elinde bir dilekçeyle Çıldır Adliyesinin önünde bekleyene kadar gidip birazda Ardahan Adliyesinin önünde beklesin. Belki bu bekleme vicdanen neyi doğru yaptığını da anlamasına sebep olur.