ADLİYE İÇİN KEFEN GİYDİ

ADLİYE İÇİN KEFEN GİYDİ

Çıldır adliyesinin kapatılmasını kefen giyerek protesto etti.

 

   Çıldır ilçesindeki adliyenin kapatılması Milletvekili Ensar Öğüt, Çıldır adliyesinin kapatılmasını kefen giyerek protesto etti.

   Çıldır ilçe Kaymakamlık binasının önünde yapılan eyleme CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’ün yanı sıra, CHP Ardahan İl Başkanı İlimdar Senem, Belediye Başkanı Nurettin Aygün, CHP İlçe Başkanı Nevzat Şirin, MHP İlçe Başkanı Gürşad Şükrüoğlu, Çıldırlı Halk Ozanı Yener Yılmazoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Adliyenin kapatılmasına tepki gösteren vatandaşlar kefen giyerken, temsili ‘’Akil Adamlar Mahkeme Heyeti’’ kurularak şikayet dilekçeleri kabul edildi.

   Adliyenin kapatılmasına tepki olarak yaptığı eylemlere bir yenisini ekleyerek kefen giyen Ensar Öğüt yaptığı açıklamada, "Çıldır ilçesinin tarihi M.ö. 650’li yıllara dayanmaktadır. Kuruluş savaşı sırasında bu halk Aşık Şenlik önderliğinde, tüm imkansızlıklara rağmen düşmana karşı durmuş ve yurdu terk etmemiştir. Fakat hükümetin aldığı bu kararla halk göçe zorlanmakla birlikte, bu yerlerde Ermenistan’a peşkeş çekilmeye çalışılıyor. Biz Çıldırlılar olarak hükümet bizden vazgeçse dahi, memleketimiz terke etmeyecek, haklı olduğumuz bu davada adliyemizi geri getirene kadar çaba sarfedeceğiz. Bu sorun tüm Çıldırlıların sorunudur. Fakat hiçbir Ak Partili arkadaşımızı burada görememek beni üzüyor. Bu siyasi bir eylem değildir, kimseden oy istemeğe gelmedik. Parti ayrımı yapılmadan herkesin burada olması gereklidir. Gördüğün kadarıyla hiç biri burada yok ama biz sonuna kadar buradayız. Gerekirse hiçbir adli işlemimiz için Ardahan’a gitmeyecek ilçemizde kurduğumuz ‘’Akil Adamlar Mahkeme Heyeti’’ile işlemlerimizi ve sorunlarımızı halledeceğiz’’ dedi.

   Eyleme destek veren Çıldırlı Halk Ozanı Yener Yılmazoğlu’da yaptığı açıklamada "Hükümetimizin almış olduğu bu karar son derece yanlıştır. Bu vatan bizim ve hiçbir yere gitmeye de niyetimiz yok. Tüm Çıldırlılar olarak birlik olmalıyız ve Adliyemizi geri getirene kadar mücadelemizi sürdürmeliyiz’’ dedi.

  Eylem yapılan açıklamalar ve şikayet dilekçelerinin ’Akil Adamlar Mahkeme Heyeti’’ne teslim edilmesinin ardından sona erdi.