ACİL SINIKÇI ARANIYOR

ACİL SINIKÇI ARANIYOR

Çıldır merkez sağlık ocağındaki röntgen cihazının çalışmaması halkı zor duruma sokarken halk çareyi sınıkçı aramakta buldu.

       Çıldır merkez sağlık ocağındaki röntgen cihazının çalışmaması halkı zor duruma sokarken halk çareyi sınıkçı aramakta buldu.
         Yaklaşık olarak bir yıldır çalıştırılmayan röntgen cihazının solüsyon (Röntgen cihazlarında kullanılan sıvı,çözelti) ilacının bittiği ve bu durumdan dolayı çalışmadığı edinilen bilgiler arasında yer alırken Ardahan halk sağlığı müdürlüğünün ilacı yaklaşık olarak bir yıldır temin etmediğinden dolayı cihazın çalışmadığı anlaşıldı.
         Merkez sağlık ocağında röntgen teknisyeni olmasına rağmen, hastaların röntgen çekilmek için Ardahan Devlet Hastanesine sevk edilmesi halkı mağdur ederken tepkilere de yol açıyor. Çıldır Sağlık Ocağında bulunan röntgen cihazının çalışmamasına tepki gösteren hastalar" Sağlık ocağında röntgen cihazı var ama çalışmadığı söylenerek bizleri Ardahan Devlet Hastanesine sevk ediyorlar. Devletimizin sunmuş olduğu imkânlara rağmen Ardahan Devlet Hastanesine sevk edilmek bizleri çaresiz bırakıyor. Özellikle gece yaşanan vakalarda Ardahan'a gitmekte zorlanıyoruz ve ertesi günü bekliyoruz. Bizde olası kırık çıkık durumunda hastamıza çabuk müdahale edilmesi için sınıkçı ve çıkıkçı mı arayalım. Yetkililerden bir an önce bu konuya hassasiyet göstererek var olan röntgen cihazının çalıştırılıp mağduriyetimizin gidermesini bekliyoruz" dediler.